ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΑΠ


ΘΕΜΑ: «Αλλαγές στον Κανονισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Μείωση των Διδάκτρων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φοιτητών και Αποφοίτων της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου έχει καταθέσει σειρά προτάσεων προς τον Υπουργό Παιδείας με αιχμή του δόρατος την επιπλέον μείωση των διδάκτρων λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης αλλά και την σύγχρονη λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου βάση νέου κανονισμού λειτουργίας, στις οποίες προτάσεις μέχρι και σήμερα δεν έχουν λάβει απαντήσεις.

Οι βασικές προτάσεις είναι οι εξής:

·         Μείωση των υπέρογκων διδάκτρων που είναι σήμερα ανά θεματική ενότητα κατά 30% τουλάχιστον.
·         Να υπάρχουν 2 εξεταστικές περίοδοι Φεβρουάριο-Ιούνιο όπως γίνεται και στα παραδοσιακά Πανεπιστήμια διότι οι φοιτητές εξετάζονται μία (1) περίοδο σε ύλη –μαμούθ κάθε Ιούνιο.
·         Να υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας (και με έξτρα έτος εάν χρειαστεί ανά ειδικότητα) όπως στα συμβατά Πανεπιστήμια.
·         Να υπάρχει προτεραιότητα (ποσόστωση) στους πτυχιούχους ΕΑΠ/ΔΕΟ στα μεταπτυχιακά προγράμματα και να μην μπαίνουν και αυτοί στην γενική κλήρωση. Να βελτιωθεί η ποιότητα των βιβλίων της ΔΕΟ.
·         Να βελτιωθεί το πρόγραμμα σπουδών ΔΕΟ με νέες θεματικές ενότητες αλλά και μαθήματα κατεύθυνσης, ώστε ο φοιτητής να λάβει εξειδίκευση σε συγκεκριμένο αντικείμενο πχ. Marketing, Λογιστική Επιχειρήσεων.
·         Συμμετοχή εκπροσώπου των φοιτητών στην Διοικούσα Επιτροπή ανά Κοσμητεία.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Θα εξετάσει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου τις παραπάνω προτάσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών αλλά και βελτιώσει την λειτουργικότητά του Πανεπιστημίου;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου