ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ


Σήμερα τιμούμε την ημέρα μνήμης για τους ομόδοξους αδελφούς μας Αρμενίους που έπεσαν θύματα της τουρκικής θηριωδίας σφαγιαζόμενοι μαζικά σε αριθμούς έως και το 1,5 εκατομμύριο.

Στις 24 Απριλίου του 1915 οι άντρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας συνέλαβαν, έριξαν στα μπουντρούμια και σκότωσαν 800 τοπικούς ηγέτες, ιερείς, δασκάλους, συγγραφείς, καλλιτέχνες, γιατρούς κ.α., δηλαδή σύσσωμη την πολιτική, πνευματική, επιστημονική ηγεσία του αρμενικού λαού και στη συνέχεια, όρμησαν και εξόντωσαν μαζικά όλους τους κατοίκους της Δυτικής Αρμενίας. Ακολούθησαν δηλαδή το σχέδιο όλων των αιμοσταγών δολοφόνων ολόκληρων λαών, πρώτα να αποκεφαλίζουν την ηγεσία και μετά να κάνουν κομμάτια τον εθνικό κορμό. Οι μόνοι Αρμένιοι που γλύτωσαν, ήταν όσοι κατοικούσαν εντός των ορίων της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και όσοι βρίσκονταν πρόσφυγες σε άλλες χώρες. Υπολογίζεται ότι την εποχή εκείνη κατάφεραν να μείνουν στη ζωή μονάχα οι μισοί από όλους αθροιστικά τους Αρμενίους.

Η γενοκτονία των Αρμενίων δεν αποτελεί μονάχα μία ακόμη ωμή και βάρβαρη πράξη εθνοκάθαρσης, ανάμεσα σε όσες έχει προβεί κατά το παρελθόν η Τουρκία, αλλά ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας για το οποίο πρέπει οι τωρινοί ηγέτες της γείτονος χώρας να απολογηθούν απέναντι στην παγκόσμια κοινότητα. Όπως εξάλλου και για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και το βίαιο ξεριζωμό όσων απέμειναν ζωντανοί, καθώς και για τις κραυγαλέες βαρβαρότητες και παρανομίες τις οποίες συνεχίζει ατιμώρητη η Τουρκία, όπως την στρατιωτική κατοχή της βόρειας Κύπρου.

Αποτελεί επίσης μεροληψία, εθελοτυφλία και ιταμότητα να υπάρχουν ακόμη και σήμερα κράτη του λεγόμενου δημοκρατικού κόσμου που δεν αναγνωρίζουν τη σφαγή των Αρμενίων ως γενοκτονία, μολονότι έχει υιοθετηθεί ως ένα τέτοιο γεγονός και επέτειος από την Επιτροπή Εγκλημάτων Πολέμου του ΟΗΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Τέλος, εθνικά περιθωριακή και ηθικά και ανθρωπιστικά καταδικαστέα και απαράδεκτη είναι η στάση όλων εκείνων που αμβλύνοντας τις γωνίες του ιστορικού κάδρου μέσα στο οποίο περιγράφεται διαχρονικά η δολοφονική μανία των ηγεσιών του τουρκικού έθνους, επιμένουν να εξωραΐζουν τις μαύρες μέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να περιγράφουν τους εθνομάρτυρες όλων των λαών που βρέθηκαν κάτω από το τουρκικό μαχαίρι ως δήθεν «συνωστιζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου