ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «Μεγάλο Πρόβλημα θα δημιουργηθεί αν οδηγηθούν σε κλείσιμο τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Αττικής»

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής, λόγω της φημολογίας, που κυκλοφορεί, ότι, οδηγούνται σε κλείσιμο και θα γίνει μεταφορά των ασθενών τους σε Ν.Π.Ι.Δ. (Μ.Κ.Ο.).

Για αυτό, οι εργαζόμενοι προέβησαν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, με το αίτημα της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας και όχι στο κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.

Οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, επιβάλλεται σήμερα να αναβαθμιστούν, αφού, όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας πάσχουν από έντονα ψυχολογικά προβλήματα, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που βιώνουν, εξαιτίας της ανεργίας και της φτώχειας, που έχουν αυξηθεί πάρα πολύ.

Δυστυχώς, σήμερα, οι Δομές υπολειτουργούν, οι δε εργαζόμενοι είναι κακοπληρωμένοι, αφού παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες, νυχτερινά και αργίες, για πέντε περίπου μήνες.

Συγχρόνως, είναι και τρομοκρατημένοι, αφού, λόγω του πιθανού κλεισίματος των Ψυχιατρείων, απειλείται να απολυθούν ή να τεθούν σε εφεδρεία.

Για αυτό, επιβάλλεται, να παραμείνουν σε λειτουργία τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία Αττικής και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες Υπηρεσίες, για το καλό των ασθενών, αλλά και των εργαζομένων.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Θα αποτραπεί κάθε σκέψη για κλείσιμο των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων της Αττικής;
  2. Θα λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων;
  3. Θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες Ψυχιατρικές Υπηρεσίες, για το καλό των ασθενών;

22/04/2013

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου