ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΤΑ


«ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ»

Την ανάγκη να εξευρεθεί άμεσα λύση στο θέμα που έχει προκύψει από παλαιές οφειλές των καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης προς ΟΤΑ και από τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων τόνισε η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Κατά την συνάντηση που είχε η Βουλευτής με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας κ. Απόστολο Αθανασό ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ειδικότερα για το μείζον θέμα που έχει ανακύψει από τις παλαιές οφειλές του. Όπως πολύ παραστατικά υποστήριξε ο κ. Αθανασός οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε αδιέξοδο και στραγγαλίζονται όχι μόνο από την γενικότερη ύφεση που οδηγεί στην κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους αλλά και από τις στρεβλώσεις της  νομοθεσίας που οδηγούν σε υπέρμετρες οφειλές. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στη Μαγνησία αλλά σε ολόκληρη την χώρα.

Η κ. Χρυσοβελώνη με αναφορά που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών ζήτησε να εξετασθούν οι προτάσεις των καταστηματαρχών μεταξύ των οποίων και εκείνη για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους σε 48 δόσεις χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. «Είναι σαφές ότι αν θέλουμε ανάπτυξη στον τόπο μας πρέπει να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις εστίασης και να διευκολύνουμε τους καταστηματάρχες, οι οποίοι απασχολούν και έναν πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Παρατηρείται πλέον το φαινόμενο το ποσό των προσαυξήσεων για την καθυστέρηση απόδοσης του δημοτικού φόρου να είναι  πολύ μεγαλύτερο από εκείνο του οφειλόμενου κεφαλαίου. Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται καθημερινά, μετά από τριάμισι χρόνια σκληρής λιτότητας που οδήγησε στη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και στην υπαγωγή της στη σφαίρα της εξαθλίωσης η κυβέρνηση οφείλει να δείξει ευαισθησία. Με τις ισχύουσες συνθήκες οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Δεν έχει να κάνει με τη βούλησή τους το ότι δεν έχουν τακτοποιήσει τα χρέη τους. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν. Επειδή κυβέρνηση και Τρόικα επιδεικνύουν πρωτοφανή αναλγησία θεωρώ ότι πρέπει να δοθεί μια δεύτερη  και κυρίως δικαιότερη ευκαιρία. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας μας» δήλωσε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου