ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ


Νότης Μαριάς στο Στρασβούργο: «Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες»
  
Μιλώντας σήμερα 22/4/2013 στο Στρασβούργο στην Επιτροπή Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς επισήμανε ότι η Ελλάδα λόγω της πολιτικής της λιτότητας που έχει επιβληθεί από την τρόικα και το Μνημόνιο αδυνατεί να φιλοξενήσει πλέον άλλους πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλους παράνομους μετανάστες. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φιλοξενήσουν στην δική τους επικράτεια τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες αλλά και πρόσφυγες που καθημερινά εισέρχονται μαζικά στην φτωχοποιημένη από το Μνημόνιο Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από την Επιτροπή Μετανάστευσης αλλά και από τον παρευρισκόμενο διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Vincent Cochetel να αποδεχθούν την πρότασή του αναφορικά με την επαναπροώθηση στις χώρες του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης των χιλιάδων παράνομων μεταναστών αλλά και των προσφύγων που έχουν εισέλθει στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των οκτώ χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία που έχουν έρθει πρόσφατα στη χώρα μας.

Επίσης επισήμανε ότι η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και τον ΟΗΕ για την αντιμετώπιση του προβλήματος των χιλιάδων παράνομων μεταναστών αλλά και των προσφύγων που εισρέουν καθημερινά.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Νότης Μαριάς είχε συνάντηση με τον διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Vincent Cochetel στον οποίο ανάλυσε τις απόψεις του σε σχέση με τα παραπάνω θέματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου