ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ "ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ"


Νέα δομή συντονιστικής

1 1)      ΠΡΟΕΔΡΟΣ (* αναλαμβάνει κεντρικό μέρος του νομου)

2 2)      Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

3 3)      Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  (Οι αντιπρ. Αναλαμβάνουν συγκεκριμένους τομείς των νομών)
Έχουν δικαίωμα να οργανώνουν τις τοπικές κοινωνίες του τομέα που έχουν αναλάβει και να προτείνουν στο συμβούλιο, άτομα που θέλουν να δουλέψουν για το κίνημα από την θέση του τοπικού πυρήνα. Υποχρεούνται με βάση το οργανόγραμμα να εκπροσωπούν ανεξάρτητα από τους πολιτευτές το κίνημα των ΑΝΕΛΛ στην περιφέρεια που έχουν αναλάβει στις βασικές κοινωνικές υποχρεώσεις της περιοχής που έχουν υπό την επίβλεψή τους.

4 4)      ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Διατηρεί λεπτομερώς τα πρακτικά των συνεδριάσεων ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ-ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου. ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΩΝ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΈΧΟΥΝ ΑΙΤΗΘΕΙ ΓΡΑΠΤΩΣ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΒΙΒΛΙΟ.

5 5)      ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΜΕ: Αναλαμβάνει την επικοινωνία με τον έντυπο, ηλεκτρονικό, ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό τύπο . Ενημερώνεται ( το δυνατόν ) εβδομαδιαίως για την θεματολογία των προσεχών πολιτικών εκπομπών και ενημερώνει το συμβούλιο γραπτώς  για θέματα που αφορούν το κίνημα και την πιθανή συμμετοχή μελών του κινήματος στις ρ/τ εκπομπές. Συντάσσει τα δελτία τύπου υποχρεωτικά σε συνεργασία με το προεδρείο.

6 6)      ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ:  Επικοινωνεί σε πάγια βάση κάθε 15νθημερο με τους βασικούς  φορείς του νομού και ενημερώνει το συμβούλιο για τα αιτήματά τους. Ενημερώνει στις αρχές κάθε μήνα το συμβούλιο ποιες εορτές (εθνικές, θρησκευτικές, ονομαστικές ,κλπ)  ημερίδες ή άλλες κοινωνικές υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να παρίσταται το κίνημα. Ενημερώνεται από τους πολιτευτές για τυχόν δυσλειτουργίες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν και χρήζουν υποστήριξης από την Σ.Ε.

7 7)      ΤΑΜΙΑΣ: Διατηρεί βιβλίο εσόδων-εξόδων το οποίο θα ενημερώνεται κάθε 15νθήμερο και θα καταχωρεί σε φάκελο όλες τις αποδείξεις.

Οι τακτικές συνεδριάσεις θα ανακοινώνονται μια εβδομάδα πριν την πραγματοποίησή τους σε μορφή ηλεκτρονικού μηνύματος. Τα άτομα που δεν έχουν συχνή πρόσβαση σε Υ/Η θα αιτηθούν εγγράφως  ότι λόγω της αδυναμίας τους αυτής θα ήθελαν να ενημερώνονται μεταξύ αυτής του  τηλεφώνου σε σταθερό τηλέφωνο σε συγκεκριμένες ώρες- μέρες  ή με SMS. Ο λόγος της έγγραφης αιτήσεως είναι για να εξασφαλιστεί η Σ.Ε. και για να μετριαστούν τα έξοδα.
 
Όσοι αποτελούν το  επταμελές συμβούλιο θα είναι υποχρεωμένοι (πλην σοβαρού λόγου απουσίας)  να παρίστανται στις τακτικές συνεδριάσεις και να δέχονται και να απαντάνε οποιαδήποτε ερώτηση από τα μέλη και τους πολιτευτές. Εδώ θα  ήθελα να τονίσω ότι η σχέση μεταξύ των πολιτευτών και της συντονιστικής πρέπει να είναι αμφίδρομη καθώς μεγάλο ρόλο παίζει η τροφοδοσία της Σ.Ε. από τα μέλη και τους πολιτευτές  με όποια στοιχεία μπορεί να είναι χρήσιμα.  Είναι απολύτως λανθασμένο να προηγούνται οι προσωπικές επιδιώξεις έναντι της συλλογικής προσπάθειας ισχυροποίησης του κινήματος. Άλλωστε οι Σ.Ε. έχουν μόνιμο χαρακτήρα και πρέπει να εξασφαλίζεται η συνέχεια στην λειτουργία τους.

Ο ραδιοτηλεοπτικός χρόνος που από τον νόμο αναλογεί  στο κίνημα και όχι στους πολιτευτές. Ωε εκ τούτου θεωρώ ότι πρέπει να επιμελείται η Σ.Ε. τον διαμοιρασμό του. Έτσι π.χ. προτείνω να  να διαμοιράζεται ανάλογα τις θεματολογίας στα στελέχη έπειτα από ψηφοφορία του συμβουλίου. Το βασικό κριτήριο θα είναι η επαρκής γνώση του κάθε θέματος και αξιοπρεπή παρουσίαση των θέσεων των ΑΝΕΛΛ επί του θέματος αυτού.

ΟΛΕΣ οι αποφάσεις θα παίρνονται με απλή πλειοψηφία επί των παρόντων μελών και πολιτευτών. Όλες οι θέσεις του 7 μέλους συμβουλίου θα προκύπτουν επίσης από ψηφοφορία. Τα μέλη που θα αναλάβουν τις θέσεις αυτές θα δηλώνουν εγγράφως ότι δεσμεύονται να τηρούν τις υποχρεώσεις τους. 

Η οικονομική συνεισφορά για την διατήρηση των γραφείων του κινήματος είναι προαιρετική.
( προς συζήτηση, αν για το 7μελες προεδρείο και τους πολιτευτές που θα χρησιμοποιούν τα γραφεία του κάθε νομού να είναι υποχρεωτική, για την εξασφάλιση της ελάχιστης χρηματοδότησης μιας που αναγκαστικά αυτά τα άτομα θα χρησιμοποιούν τον χώρο περισσότερο από τα μέλη ). Επαναλαμβάνω η Σ.Ε. θα είναι αυστηρά ουδέτερη έναντι των πολιτευτών και στόχος της είναι να γίνει το σπίτι όλων των ΑΝΕΛΛ του κάθε νομού.  Καθώς λοιπόν ο σκοπός είναι κοινός, η προώθηση των θέσεων του κινήματος, είναι επιθυμητή η συμμετοχή όσων περισσότερων μελών, η οποία θα εξασφαλίσει άλλωστε το να διαμοιραστούν οι επιβαρύνσεις σε όλο και μικρότερα ποσά. Τα στελέχη που τελικά αναλάβουν να συμμετάσχουν οικονομικά  θα δεσμεύονται για 3 μήνες με την υπογραφή τους ότι θα τηρήσουν αυτήν την απόφασή τους για να μπορεί το συμβούλιο να υπολογίσει το ποσό που αναλογεί στον καθένα συμμετέχοντα.  15 μέρες πριν το κλείσιμο του κάθε  3μηνου θα γίνεται λεπτομερή συζήτηση για τα οικονομικά και αναλόγως θα επαναπροσδιορίζονται τα ποσά της πάντα προαιρετικής συμμετοχής.

Η Σ.Ε. πρέπει να λειτουργεί ως ένα σώμα με γνώμονα το κοινό αγώνα στην επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από την ισχυροποίηση του κινήματος. Η καλή και πάνω από όλα ειλικρινή συνεργασία θα εξασφαλίσουν στους ΑΝΕΛΛ, αλλά και παρόντες και μελλοντικούς  πολιτευτές μας  την ισότιμη δύναμη και δυναμική να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που τους περιμένουν.

Πιστεύω ότι, μέσα από την εθελοντική προσφορά καθενός μας( τόσο την πνευματική όσο και την υλική), το ισχυρό σύνολο που θα δημιουργήσουμε, με την εύρυθμη λειτουργία του  θα κάνει τον λαό να εκτιμήσει θετικά το έργο μας και θα μας εμπιστευθεί με την ψήφο του να λύσουμε τα προβλήματα που του δημιούργησαν οι απατεώνες που μέχρι τώρα εμπιστεύονταν. 

Σας ευχαριστώ.

Ανδρέας Κολοκυθάς
Χειρ. Οδοντίατρος
Μέλος ΑΝΕΛΛ ΦΘ/δας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου