ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Δήλωση του Κωνσταντίνου Μιχαλίτση, Συντονιστή Κινήματος Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Στερεά Ελλάδα, για άμεση μείωση της τιμής πετρελαίου, την εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης στο 1 ευρώ και την παράταση προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης μέχρι 15 Μαΐου.


Επιβεβαιώνονται για ακόμη μία φορά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι εδώ και καιρό ζητούν πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στο 1 ευρώ.

Αντίθετα από τις εκτιμήσεις του υπουργείου οικονομικών και τις απαντήσεις που δίνονται στη Βουλή, η ομοσπονδία πρατηριούχων ανακοίνωσε ότι, η αδυναμία των καταναλωτών να προμηθευτούν το πετρέλαιο λόγω της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, έριξε τα δημόσια έσοδα κατά 292 εκ. ευρώ!!!!

Θα έπρεπε ήδη να έχει αποφασιστεί να μειωθεί άμεσα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και να παραταθεί παράλληλα η περίοδος διανομής μέχρι τις 15 Μαΐου, ώστε οι καταναλωτές να προμηθευτούν πετρέλαιο σε χαμηλότερη τιμή ενόψει της επόμενης περιόδου.

Με δεδομένη τη συνεχή αύξηση της τιμής του πετρελαίου τόσο από κερδοσκοπικούς λόγους των εταιριών όσο και αστάθμητων γεωπολιτικών παραγόντων, η μείωση της τιμής και η παράταση της ημερομηνίας προμήθειας του πετρελαίου θέρμανσης θα έδινε την ευκαιρία να εισπραχθούν έσοδα από ΦΠΑ καθώς όλοι μας θα θέλαμε να αγοράσουμε φτηνότερα και περισσότερο  απ’ ότι  τον ερχόμενο χειμώνα.

Είναι μια ευκαιρία να δείξει η κυβέρνηση αν έχει κοινωνικό πρόσωπο και νοιάζεται για την ευημερία και ζεστασιά των πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου