ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Η τροϊκανή συγκυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, σύμφωνα πάντοτε με τις επιταγές της τρόικα, όπως αυτές απορρέουν από την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, προχωρά με ταχύτατες διαδικασίες στο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.
Το Ταμείο Αποκρατικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει αναλάβει το ρόλο του μεσάζοντα στην διαδικασία ξεπουλήματος μιας σειράς Δημόσιων Φορέων, όπως λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια κτλ., με απώτερο υποτιθέμενο σκοπό την αποπληρωμή των ομολόγων. Στην πραγματικότητα όμως παραδίδουν έναντι πινακίου φακής, στους εγχώριους και ξένους αγοραστές, το «προϊόν» που επιθυμούν.

Η διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο σκοπός που εξυπηρετεί, βρίσκει αντίθετους τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, οι οποίοι δεν έχουμε καμία πρόθεση παράδοσης και οριστικού ξεπουλήματος της πατρίδας μας στους έξωθεν τοκογλύφους.

Κατόπιν όλων αυτών, υπέβαλλα ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ζητώντας τους σαφείς εξηγήσεις σχετικά με τον αριθμό των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ, την συνταγματικότητα μιας τέτοιας ενέργειας, ποιος ωφελείται τελικά από το όλο εγχείρημα, καθώς και μία σειρά άλλων λεπτομερειών.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε σαφή και ξεκάθαρη θέση, λέμε όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είμαστε παρόντες στις εξελίξεις και ελέγχουμε τις όποιες διαδικασίες. Δεν θα επιτρέψουμε ενέργειες οι οποίες θα βλάψουν τον Έλληνα πολίτη και το Ελληνικό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου