ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΔΟΥΜΑ ΑΛΕΞΕΙ ΠΟΥΣΚΩΦ


«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΜΠΑΙΞΕΙ ΤΗ ΜΟΣΧΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΠΑ-GAZPROM»

«ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΒΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ» ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΕ 10 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ, Ο,ΤΙ ΒΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΙΚΑ»

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΕΠ’ ΩΦΕΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ»
 
«Ο ΡΩΣΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ»


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της ρωσικής Δούμα Αλεξέι Πουσκώφ είχε σήμερα (30/42013) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Τομεάρχης Εξωτερικών και μέλος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας Τέρενς Κουίκ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πουσκώφ ξεκαθάρισε με ευθύ τρόπο το ενδιαφέρον της Μόσχας και ειδικότερα της Gazprom για την αγορά της ΔΕΠΑ, εκφράζοντας και την έντονη δυσφορία της ρωσικής πλευράς για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό, παρόλη την απείρως καλύτερη προσφορά της Gazprom έναντι άλλων μνηστήρων.

Εξαπέλυσε επίσης σφοδρή κριτική για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως στον οικονομικό τομέα, αναφερόμενος και στα πλήγματα που δέχθηκαν οι Ρώσοι από το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο.

Ο κ. Αλεξέι Πουσκώφ έκανε έμμεση αναφορά στους διεθνείς μνημονιακούς «σωτήρες» λέγοντας ότι στη δεκαετία του ‘90 η Ρωσία πλήρωσε πολύ ακριβά τους Δυτικούς συμβούλους που της εστάλησαν για να ανορθώσει την οικονομία της μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού.

«Αυτούς τους Δυτικούς συμβούλους τους πληρώσαμε 10 δισεκατομμύρια δολάρια για να ζουν, να τρώνε και να πίνουν μέσα σε πολυτελή ξενοδοχεία και οι οποίοι όχι μόνο δεν ανόρθωσαν την οικονομία μας αλλά την κατέστρεψαν ακόμα περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος.

Κάνοντας αναφορά στο θέμα της «Αραβικής Άνοιξης» ο κ. Πουσκώφ εξέφρασε την αντίθεσή του για την πολιτική προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στο ζήτημα αυτό, εκφράζοντας την άποψη ότι το παιχνίδι θα πάρει δυσάρεστη τροπή με τους ισλαμιστές που ηγούνται της εξέγερσης.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα της Συρίας κατέθεσε ευθέως και εδώ τις ενστάσεις του για τον τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση χειρίζεται την υπόθεση έναντι του Άσαντ, επισημαίνοντας ότι «κατάφερε να δημιουργήσει μία ενδιαφέρουσα οικονομία στη χώρα του και προ παντός συμπεριφέρθηκε και συμπεριφέρεται ως ασπίδα προστασίας στους εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανούς που ζουν στη χώρα του».

Ο κ. Πουσκώφ ζήτησε επίσης να ανοίξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα για τους Ρώσους πολίτες, καθώς η συνθήκη Σέγκεν δημιουργεί πολλά εμπόδια, ακόμα και στην ελεύθερη διακίνηση Ρώσων τουριστών, προτείνοντας η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει την ελευθεροεπικοινωνία ξεκινώντας από τις ηλικίες 18 έως 23 των Ρώσων πολιτών που είναι κυρίως φοιτητές.

«Θα είναι μία καλή αρχή», τόνισε.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ απαντώντας στον κ. Αλεξέι Πουσκώφ είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Για το θέμα της ΔΕΠΑ, ας μην ξεγελιόμαστε, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση της «Καταστρόικα» δεν θα συμπεριφερθεί με καθαρά παιχνίδια. Εκείνη θα σας πει ότι συμφωνεί, αλλά προηγουμένως θα έχει συμφωνήσει (το έχει κάνει ήδη) με τη μερκελική Ευρώπη, να παρέμβει το κράτος των Επιτρόπων των Βρυξελλών και να καταστήσει άκυρη τη συμφωνία με διάφορα προσχήματα και κυρίως του ανταγωνισμού».

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε εκπεφρασμένη άποψη ότι στη διεθνή πολιτική σκακιέρα η Ελλάδα πρέπει να συνομιλεί και να διαπραγματεύεται με τους ισχυρούς παίκτες, με ευθύτητα, ειλικρίνεια, διαφανή τρόπο και χωρίς πισώπλατες ή παρασκηνιακές συνομιλίες.

Για παράδειγμα στο θέμα των υδρογονανθράκων ευθέως έχουμε πει ότι στο παιχνίδι που θα αποφέρει εκατοντάδες δισεκατομμύρια στην πατρίδα μας, πρέπει να μπουν με ανοιχτές διαδικασίες και οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί, οι οποίοι θα προσφέρουν και μία ασπίδα στην περιοχή σε σχέση με τις επιβουλές της Άγκυρας.

Στον τομέα αυτό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συζητήσει, με επωφελείς οικονομικές διαπραγματεύσεις, το αίτημα της Μόσχας να μπορεί ο ρωσικός στόλος να κάνει επισκευές στο Νεώριο της Σύρου. Την ώρα μάλιστα που οι Αμερικανοί έχουν το «πάτημά» τους στη Σούδα της Κρήτης».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της Συρίας επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει «στριμωχτεί» στα διεθνή Φόρα επειδή δεν μπορεί να δεχθεί τους εκατοντάδες χιλιάδες Σύριους Χριστιανούς που προσπαθώντας να αποφύγουν το αιματοκύλισμα της χώρας τους, φεύγουν πρόσφυγες από την πατρίδα τους και ζητούν καταφύγιο αλλού.

«Διεθνείς παράγοντες, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, στο πρόσφατο συνέδριο του ΟΑΣΕ στη Βιέννη επικροτούσαν τους Τούρκους για τα στρατόπεδα που έχουν ανοίξει, χρεώνοντας με τον πιο σαφή έμμεσο τρόπο ότι η Ελλάδα δεν πράττει απολύτως τίποτα», τόνισε στο Ρώσο αξιωματούχο ο Τέρενς Κουίκ και πρόσθεσε:

«Είναι υποκρισία να βάλλουν εναντίον της Ελλάδας ότι δεν θέλει να υποδεχθεί αδέλφια Χριστιανούς από τη Συρία, η οποία έχει μπει σε έναν εμφύλιο με πρωταγωνιστές τους ισλαμιστές που χρηματοδοτούνται και από πλούσιες αραβικές χώρες, όπως τονίσατε προηγουμένως.

Πώς είναι δυνατόν η πατρίδα μας να αντέξει ένα τέτοιο κύμα προσφύγων, όταν η Τουρκία μας έχει στείλει πάνω από 1.000.000 λαθρομετανάστες, που εμείς τους αποκαλούμε μουσουλμάνους εποίκους, μέσα στους οποίους υπάρχουν και εξτρεμιστικά στοιχεία που συνεργάζονται με τις γνωστές ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις;

Πρέπει να ασκηθεί πίεση προς όλη τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πια αυτό το φορτίο και κυρίως να πειστεί η μερκελική Ευρώπη ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

Σε αυτή την πίεση προς την πλευρά της Άγκυρας και κυρίως σύμμαχος στο πλευρό μας για να ανατρέψουμε τις κατηγορίες που εκτοξεύουν εναντίον μας, θέλουμε και τη Ρωσία».

Τέλος, σε ό, τι αφορά στην αμοιβαία διάθεση Αθήνας - Μόσχας, για αύξηση των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα, οι οποίοι πέρυσι άγγιξαν το 1.000.000, ο Τέρενς Κουίκ αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της Συνθήκης Σέγκεν και τόνισε ότι μία λύση για την Ελλάδα θα ήταν η χορήγηση της «εθνικής βίζας» που θα επιτρέπει να είναι η Ελλάδα και μόνο , στα πλαίσια της ΕΕ, τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου