ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ


Σε βάθος ενημέρωση για υπόθεση που αφορά στο οικονομικό σκάνδαλο της συμπερίληψης από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου τιμολογίων συνολικού ποσού 1.195.876,96 ευρώ για τα οποία - όπως καταγγέλλεται - δεν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις νομιμότητας, ζητά με Ερώτησή του από τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με έκθεση ειδικού ελέγχου επί της απογραφής έναρξης 01.01.2011 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που συνέταξε ο Ορκωτός Λογιστής Κωνσταντίνος Βενέτης, «στις υποχρεώσεις προς προμηθευτές της απογραφής 4.304.256,83 ευρώ ,περιλαμβάνονται τιμολόγια προμηθευτών συνολικού ποσού 1.195.876,96 ευρώ για τα οποία δεν συντρέχουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων των οικονομικών υπηρεσιών ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Όπως αποκαλύπτει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «το Περιφερειακό Συμβούλιο Σάμου, συζήτησε το θέμα και παρουσίασε στο συμβούλιο πίνακα με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Π.Ε. Σάμου, στον οποίο διαφαίνεται ότι δεν έχουν ακόμα εξοφληθεί οι οφειλές του 2006».

«Γιατί δεν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις νομιμότητας τιμολογίων ύψους 1.195.876,96 όπως περιγράφονται στην από 31.5.2011 έκθεση ειδικού ελέγχου επί της απογραφής της 1.1.2011 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να του κατατεθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου, η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τα τιμολόγια ανά έργο.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ

ΘΕΜΑ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ

κ.κ. Υπουργοί,

Στις 31.5.2011 ο Ορκωτός λογιστής κ. Κωνσταντίνος Βενέτης κοινοποίησε προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου την έκθεση ειδικού ελέγχου επί της απογραφής έναρξης 01.01.2011 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σε ό, τι αφορά στην Ενότητα Σάμου σημείωνε:

«Στις υποχρεώσεις προς προμηθευτές της απογραφής 4.304.256,83 ευρώ, περιλαμβάνονται τιμολόγια προμηθευτών συνολικού ποσού 1.195.876,96 ευρώ για τα οποία δεν συντρέχουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων των οικονομικών υπηρεσιών ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ»

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα :

Αφού δεν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις νομιμότητας τους πώς το Περιφερειακό Συμβούλιο σε έκτακτο συμβούλιο 11/4/2013 συζήτησε το θέμα και παρουσίασε στο συμβούλιο πίνακα με τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τρίτους της Π.Ε. Σάμου;

Όπως επισημαίνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά τον πίνακα διαπιστώνει ότι και οφειλές του 2006 δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  1. Ποιες είναι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τρίτους, έργα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου;
  2. Γιατί έργα ακόμα και του 2006 δεν πληρώθηκαν εγκαίρως;
  3. Γιατί δεν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις νομιμότητας τιμολογίων ύψους 1.195.876,96 όπως περιγράφονται στην από 31.5.2011 έκθεση ειδικού ελέγχου επί της απογραφής της 1.1.2011 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου;

Παρακαλώ να κατατεθούν:

  1. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου.
  2. Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τρίτους που έχει εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
  3. Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με ημερομηνία 11/4/2013 και τα τιμολόγια ανά έργο.
  4. Οι δανειακές υποχρεώσεις της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου.
  5. Τα τιμολόγια των προμηθευτών συνολικού ύψους 1.195.876,96 για τα οποία δεν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις νομιμότητας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου