ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΑΝΕΛΛ ΦθΙΩΤΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΝΤΖΗ, 05/08/2013


Κλιμάκιο των ΑΝΕΛΛ Φθιώτιδας, αποτελούμενο από τον Συντονιστή κ.Ανδρ.Κολοκυθά, τον τ.βουλευτή Φθιώτιδος κ. Θεοδ. Χειμάρα και του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου κ. Κων/νου Μηχαλίτση, στα πλαίσια συνάντησης  επισκέφτηκαν  σήμερα τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας κ. Αντ . Καλαντζή. Έγινε μια λεπτομερείς συζήτηση η οποία αποκάλυψε για άλλη μια φορά την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας, τόσο από την πλευρά των επιστημόνων, όσο και από την πλευρά των ασθενών. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
Η, ουσιαστικά,  παντελής απουσία ασφαλιστικής κάλυψης των ασθενών.
Η διαρκής μείωση των αριθμών των οδοντιάτρων από την συνταξιοδότηση όσων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, σε συνδυασμό με την μη έλευση νέων λόγου του τεράστιου κόστους ίδρυσης οδοντιατρείου και την έλλειψη ρευστότητας της αγοράς.

Οι δυσκολίες στην διατήρηση της λειτουργίας των υφιστάμενων οδοντιατρείων, υπό την πίεση της υψηλής φορολογίας, σε συνδυασμό με  τις δυσβάστακτες ασφαλιστικές εισφορές και την πτώση του όγκου οδοντιατρικών εργασιών.

Ο γενικότερος προβληματισμός για την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και την υποβάθμιση του επιπέδου στοματικής υγιεινής του ελληνικού πληθυσμού.

Οι ΑΝΕΛΛ δηλώνουμε πλήρη στήριξη στα αιτήματα του οδοντιατρικού κόσμου και είμαστε κάθετα αντίθετοι στην περαιτέρω υποβάθμιση της στοματικής υγείας που έχουν επιβάλλει τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής.

 Ο κ. Καλαντζής ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον των ΑΝΕΛΛ  και συμφωνήθηκε νέα συνάντηση σε ευρύτερο επίπεδο με την συμμετοχή όλου του προεδρείου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, τόσο για να ενημερωθούν περαιτέρω τα μέλη των ΑΝΕΛΛ για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, αλλά και για να παρουσιαστούν οι θέσεις του κινήματος.


Είμαστε Πολλοί
Είμαστε Ανεξάρτητοι
Είμαστε Έλληνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου