ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να μιλήσω απλά για να μπορέσει να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι έχει συμβεί αυτούς τους έξι μήνες. Διότι έχω την εντύπωση ότι άκουσα από αρκετούς συναδέλφους που πήραν το λόγο θεωρία, πολλά λόγια και ουσία μηδέν.

Θα ξέρει ο κόσμος ότι εμείς, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με τους άριστους γνώστες της δικηγορίας, τον κ. Καπερνάρο, την κ. Χρυσοβελώνη και τον κ. Γιοβανόπουλο, ζητήσαμε να δώσουν λόγο στον κόσμο γι’ αυτή τη λίστα Λαγκάρντ οι δύο Υπουργοί Οικονομικών. Και είναι λογικό, διότι όταν δημιουργηθεί ένα πρόβλημα στο γραφείο μου με την υπάλληλό μου, αυτομάτως πρέπει να δώσω λόγο κι εγώ.

Επομένως, ζητήσαμε κάτι απλό, κάτι πολύ λογικό. Δυστυχώς, η πλειοψηφία εδώ των Βουλευτών είχε άλλη άποψη.

Ο κ. Κουτσούμπας, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι θα κοιτάζει τον ελληνικό λαό στα μάτια. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι δεν μπορεί πλέον να τον δει στα μάτια, αλλά ούτε και από απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον κόσμο, θα πούμε την αλήθεια.

Ο κ. Ρήγας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είπε κάποια στιγμή ότι δυσκολεύεται όταν είναι να ελέγξει κάποιον συνάδελφο. Γιατί; Διότι έχει κάνει τις παρανομίες; Εκεί δεν χρειάζεται να δυσκολεύεται ο κ. Ρήγας. Να δυσκολεύεται όταν είναι να ψηφίσει τη μείωση της σύνταξης του παππού και της γιαγιάς, όταν είναι να κόψει τις επισκέψεις που πρέπει να κάνει κάποιος άρρωστος. Εκεί να στεναχωριέται και όχι όταν είναι να ελέγξει κάποιον συνάδελφο για τις παρανομίες που έχει κάνει.

Έξι μήνες συζητήσεις επί συζητήσεων. Και συγχρόνως θα έπρεπε να ελεγχθεί και αυτή η πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ, όπως επίσης κι ένα σωρό άλλες λίστες, όπως η λίστα από το Λουξεμβούργο και η λίστα Λιχτενστάιν. Δεν ξέρω ποιος ο ρόλος του κ. Προβόπουλου και της Τράπεζας της Ελλάδος, εάν και κατά πόσο είναι ενημερωμένοι. Εγώ είμαι σίγουρος ότι είναι ενημερωμένοι, αλλά κάνουν τα στραβά μάτια.

Το παράξενο σε όλη την ιστορία είναι ότι - και επειδή ευτύχησα να ζήσω σε κάποιες χώρες της Δυτικής Ευρώπης - πήγαν και βρήκαν τους φοροφυγάδες και στο Λιχτενστάιν και στην Ελβετία και σε όλες αυτές τις χώρες και πλήρωσαν. Εδώ κανένας δεν πλήρωσε. Πρέπει συνέχεια να μαζεύετε τα χρήματα από τους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά.

Κύριοι συνάδελφοι, ζω σε μία περιοχή όπου έχουν φύγει πολλοί στο εξωτερικό, δούλεψαν σκληρά κι έφεραν χρήματα από έξω εδώ. Στον Έβρο, στην Θράκη, στη Βόρεια Ελλάδα και σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Κι έρχεται σήμερα ο κ. Στουρνάρας και τους τιμωρεί με τα χαράτσια. Χαράτσια, χαράτσια, χαράτσια! Δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί! Κοιτάξτε να βρείτε τους κλέφτες που μάζεψαν τα χρήματα από εδώ και τα έβγαλαν έξω!

Και τα πράγματα, επίσης, είναι πολύ απλά. Μιας και είναι εδώ πολλοί οικονομολόγοι - εγώ δεν είμαι οικονομολόγος - ,να πω ότι εάν παίρναμε τη λίστα Λαγκάρντ και βλέπαμε ότι ο Ουζουνίδης έχεις βγάλει 50 εκατομμύρια ευρώ, αυτομάτως με μία διασταύρωση με την εφορία μπορούσατε, κύριοι, να διαπιστώσετε αν τα χρήματα αυτά ο Ουζουνίδης τα έχει δουλέψει ή τα έχει κλέψει. Είναι απλό. Σε έξι μήνες θα είχατε λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα και δεν θα συνεχίζατε να βάζετε φόρους στον παππού και στη γιαγιά, στους ανθρώπους οι οποίοι διατηρούν ένα σπίτι ή ένα μικρό καφενείο στα μικρά τα χωριά, όπου πάνε, κύριε Βορίδη, μόνο δέκα άτομα. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν την τύχη να έχουν πέντε φράγκα, να κάνουν μεγάλο το καφενείο, αλλά με τα χαράτσια που έρχονται - και ο καφές κάνει ένα ευρώ - να μην μπορούν να βγουν οικονομικά.

Επομένως, πρώτα μαζέψτε τα κλεμμένα και μετά συνεχίστε να φορολογείτε αλύπητα τον κόσμο.


Σας ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου