ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

«Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΣΤΑΘΜΩΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ 350 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ»

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας (Σ.Ι.Π.Ν.) Νεκτάριο Ηλιάδη, είχε σήμερα (03.08.2013) ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών του Κοινοβουλίου.

Η επείγουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά τη μνημονιακή απόφαση της διπολικής συγκυβέρνησης, να τεθούν σε διαθεσιμότητα - απόλυση 350 εργαζόμενοι ΣΕΙΔΑΧ (σχέση εργασίας Ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση τη Δευτέρα, αυτή τη φορά με διευρυμένη σύνθεση εκ μέρους των εργαζομένων και με επικεφαλής τον Πρόεδρο Σ.Ι.Π.Ν. Νοράϊρ Κεφαλιάν.

Για το θέμα αυτό, ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος έκανε την εξής δήλωση:

«Το έγκλημα να πάνε στον κάθε ιδιώτη εργολάβο οι επισκευές και η συντήρηση του στόλου και των ναυστάθμων, είναι γεγονός.

Άλλη μία ιστορική πρωτιά, φαντάζομαι παγκόσμιας πρωτοτυπίας, που εκπορεύεται από τη μνημονιακή πολιτική της διπολικής συγκυβέρνησης.

Συνολικά η πλειονότητα των υπό απόλυση εργαζομένων ΣΕΙΔΑΧ κατέχουν καίριες θέσεις σε ναυστάθμους, νοσοκομεία, ΣΔΑΜ και τεχνικές επιστημονικές υπηρεσίες.

Συμπεριλαμβάνουν και ειδικούς επιστήμονες των τριών όπλων.

Είναι δηλαδή ένα απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό, σπάνιων και απαραίτητων ειδικοτήτων και των δυο ναυστάθμων Σαλαμίνος και Σούδας.

Πέρα απ' αυτές τις εθνικά αντικειμενικές διαπιστώσεις, είναι βαρβαρότητα να μένουν στον αέρα, δηλαδή να πετιούνται στο δρόμο, αναντικατάστατοι εργαζόμενοι που δουλεύουν 30 και πλέον χρόνια στο ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Ανάμεσα στους εργαζόμενους είναι και αρκετοί που δουλεύουν εκεί από μετατάξεις που έχουν γίνει προ εικοσαετίας από ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΗΛΠΑΠ, ΣΕΦ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΠΛΩΝ, αλλά και ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.

ΟΛΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ καλύπτοντας έτσι τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ  ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ  ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου