ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΡΥΘΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΕΕ ΛΟΓΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΚΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


«Η Βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Σταυρούλα Ξουλίδου και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και αναφέρουμε ότι με αγωνία παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία Τ.Ε.Ε., τη γνωστοποίηση της τρίωρης στάσης εργασίας και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Υπουργείου.

 Η κ. Ξουλίδου θα παραστεί στη συνάντηση της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας στις 22/1/13 στις 12:00, προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα και έγκυρα για τις θέσεις του υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα. Θα θέσει επίσης προς συζήτηση και τα προβλήματα των ωρομίσθιων καθηγητών του ΟΑΕΔ.

Ζούμε όλοι μας, το μαρασμό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Προβλήματα φυσικά προϋπήρχαν, αλλά οι επιταγές της Τρόικας και των μνημονίων εντείνουν το πρόβλημα και το έφτασαν στην χείριστη μορφή του.

Στην επίκαιρη επερώτηση που καταθέσαμε στις 2/11/12 και που συζητήθηκε στη Βουλή με θέμα τα προβλήματα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν έχουν επιλυθεί είχαμε θίξει προσδίδοντας την δέουσα σημασία σε όλα αυτά που επισημαίνει η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της.

Αποτελεί σκληρή πραγματικότητα ότι τα κενά οργανικών θέσεων λόγω των συνεχιζόμενων συνταξιοδοτήσεων και των μηδενικών διορισμών αφού δε τηρείται καν η αναλόγια 1/5 είναι πολλά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στελεχωθούν τα γυμνάσια και τα λύκεια με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τα πράγματα είναι όμως ακόμα χειρότερα στην Τ.Ε.Ε. όπου υφίσταται μείωση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικότητας ως δήθεν λύση «κάλυψης των κενών», συγχωνεύσεις τμημάτων, αλλά το πλέον ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει ουσιαστικά προκαθορισμένο κλείσιμο ολόκληρων σχολείων, τομέων και ειδικοτήτων από τη στιγμή που δεν έχουν διοριστεί εκπαιδευτικοί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου