ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ


«Στη Βουλή η κατάργηση δύο τμημάτων του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο»

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό έγγραφο του Δήμου Αγίου Νικολάου σχετικά με την κατάργηση δύο τμημάτων του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

 Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:

  1. Με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» εξαφανίζεται από το χάρτη των ΑΕΙ και ΤΕΙ η Πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου, ο Άγιος Νικόλαος.
  2. Διαπιστώνεται πως το σχέδιο περιλαμβάνει συγχωνεύσεις, μετακινήσεις, καταργήσεις τμημάτων, με κριτήρια κάθε άλλο παρά ακαδημαϊκά.
  3. Διαπιστώνεται ότι ούτε τα οικονομικά κριτήρια είναι εκείνα που ελήφθησαν υπόψη, δεδομένου ότι τα τμήματα του ΤΕΙ στεγάζονται σε ιδιόκτητα κτίρια, τα οποία έχει δωρεάν παραχωρήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου, είναι σύγχρονα, έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό φοιτητών και υπάρχει δυνατότητα επέκτασης σε παρακείμενο οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος.

Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. του Αγίου Νικολάου ομόφωνα:

Καταγγέλλει και διαμαρτύρεται έντονα για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που αν εφαρμοστεί θα έχει τραγικές συνέπειες για τη ζωή, τη περιοχή και το μέλλον του Αγίου Νικολάου.

Στην Αναφορά ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου