ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ


Θέμα: «Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ-Πειραιά λόγω έλλειψης προσωπικού»

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» είναι ένα από τα μεγαλύτερα  Ογκολογικά Νοσοκομεία της Ελλάδος και προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς όχι μόνο της περιοχής του Πειραιά, αλλά και όλης της Ελλάδος.

 Ενώ έπρεπε να λειτουργεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για τη θεραπεία των ασθενών, δυστυχώς, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια, λειτουργούσε με το μισό σχεδόν νοσηλευτικό προσωπικό, αφού από τετρακόσια είκοσι (420) άτομα, που έπρεπε να έχει, υπηρετούσαν περίπου διακόσια είκοσι (220).

Πολλοί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες εργάζονται χωρίς τη χορήγηση των εβδομαδιαίων «ρεπό» που δικαιούνται. Αυτό μάλιστα συμβαίνει, σε μία περίοδο εξοντωτικών περικοπών στις αποδοχές τους, λόγω της εφαρμογής των Μνημονίων.

Λόγω της μεγάλης αυτής έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, από τις έξι (6) χειρουργικές κλίνες, λειτουργούν 3-4, με αποτέλεσμα, να υπάρχει μεγάλη αναμονή για χειρουργικές επεμβάσεις, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών, που πάσχουν από την επάρατο νόσο.

Με το νέο έτος, η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, αφού, απομακρύνθηκαν 60 άτομα, που υπηρετούσαν μέσω ΜΚΟ, και άλλα 50 άτομα περίπου συνταξιοδοτούνται, με αποτέλεσμα, η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού να γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Η κατάσταση αυτή θέτει σε κίνδυνο και την ασφάλεια των ασθενών αλλά και των εργαζομένων.

Γι’ αυτό, επιβάλλεται, το ταχύτερο δυνατόν, να γίνει πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού,  ώστε να λειτουργήσει το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» όσο το δυνατόν καλύτερα, για το καλό και των ασθενών και των εργαζομένων,

Μετά ταύτα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Θα φροντίσετε άμεσα να γίνει πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» αλλά και επίλυση των λοιπών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ώστε να λειτουργήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την υγεία των ασθενών;

11-02-2013

Ο ερωτών βουλευτής

Παναγιώτης Μελάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου