ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ


Μίκα Ιατρίδη: «Η κυβέρνηση με την πολιτική της επιφυλάσσει σοβαρούς κινδύνους για όλους τους ασθενείς και το προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου»

Την επιστολή του προεδρείου των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ρόδου, με την οποία καταγγέλλεται η έλλειψη του απαραίτητου μηχανισμού για τη χλωρίωση του νερού στο Ίδρυμα, έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέρει ότι, σύμφωνα με την επιστολή, έχει ανιχνευθεί σε δείγματα νερού το βακτηρίδιο της λεγεωνέλλας, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Με δεδομένο ότι, η συνεχιζόμενη πολιτική απαξίωσης του Νοσοκομείου Ρόδου συνεχίζεται, η Μίκα Ιατρίδη ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, για να τοποθετηθεί άμεσα ο κατάλληλο μηχανισμός για τη χλωρίωση του νερού του Νοσοκομείου.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Χωρίς χλωρίωση το νερό του Νοσοκομείου της Ρόδου».

Όχι μόνο παραμένει τραγική, η πολιτική του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο της Ρόδου και γενικά για τις ιατρικές υπηρεσίες σε όλα τα Δωδεκάνησα, αλλά χειροτερεύει ακόμα περισσότερο, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των ασθενών του νοσοκομείου και του προσωπικού του.

Σύμφωνα με επιστολή του προεδρείου των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ρόδου, προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου, καταγγέλλεται το γεγονός, ότι, δεν υπάρχει ο κατάλληλος μηχανισμός για τη χλωρίωση του νερού στο Ίδρυμα, με αποτέλεσμα να έχει ανιχνευθεί σε δείγματα, το επικίνδυνο βακτηρίδιο της λεγεωνέλλας.

Επειδή πλέον, η πολιτική του Υπουργείου, όχι μόνο οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του Νοσοκομείου της Ρόδου, αλλά επιφυλάσσει και σοβαρούς κινδύνους, για όσους καταφέρουν να νοσηλευτούν εκεί, όπως και στο υπάρχον ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποιες ενέργειες θα γίνουν και πότε, ώστε να τοποθετηθεί  ο κατάλληλος μηχανισμός στο σύστημα ύδρευσης, για τη χλωρίωση του νερού στο Νοσοκομείο της Ρόδου;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου