ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ-ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


«ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ»

Απάντηση για τον τρόπο, με το οποίο θα μπορέσουν τελικά οι εξουθενωμένοι οικονομικά υπάλληλοι να καλύψουν το κόστος των τροφείων για τα παιδιά τους προκειμένου αυτά να φιλοξενηθούν σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς κατά το επόμενο έτος, ζητά με ερώτησή της από τους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Η επιτυχία στην πολιτική πρωτίστως ορίζεται από τα αποτελέσματα που παράγει για τον άνθρωπο. Δυστυχώς το πενιχρό έργο της συγκυβέρνησης αποδεικνύεται και σε αυτό το επίπεδο, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να διασφαλισθεί το ποσό των εξόδων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, αφού οι υπάλληλοι είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν χωρίς την ενίσχυση των ασφαλιστικών τους φορέων.

Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει τον άνθρωπο στο επίκεντρο, να εξαλείψει τις ανισότητες και να δημιουργήσει το κράτος πρόνοιας και κοινωνικής δικαιοσύνης που όλοι οι Έλληνες δικαιούμαστε» δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.

Τα δεδομένα για τα τροφεία των παιδικών σταθμών έχουν από πέρυσι δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα στους ασφαλισμένους, αφού είχαν εξαιρεθεί αδικαιολόγητα από το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας («Εναρμόνιση Επαγγελματικής - Οικογενειακής Ζωής») οι υπάλληλοι του Δημοσίου και ΝΠΔΔ ενώ μετά την δημιουργία του ΕΟΠΥΥ και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι (ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ) απώλεσαν το ασφαλιστικό τους δικαίωμα να καλύπτουν μέρος των εξόδων αυτών με την παροχή μηνιαίου ειδικού επιδόματος από το Ταμείο τους.

Έτσι μητέρες με μεγάλες κοινωνικές ανάγκες δεν έλαβαν καμία επιδότηση για την φιλοξενία των μικρών παιδιών τους σε κατάλληλους χώρους.

Επειδή αναμένεται σύντομα η δημοσίευση προκήρυξης προγράμματος του ΕΣΠΑ για την κάλυψη κατά το επόμενο έτος (2013-2014) του κόστους φιλοξενίας νηπίων και παιδιών σε αντίστοιχες δημοτικές ή ιδιωτικές δομές (βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς) η κ. Χρυσοβελώνη καλεί τους αρμοδίους Υπουργούς να δείξουν την απαιτούμενη κοινωνική μέριμνα για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου