ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


«Απαραίτητο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μετεγκαταστάσεων»

Μετά από πολλές πιέσεις σε κοινοβουλευτικό και όχι μόνο επίπεδο η κυβέρνηση αποδέχθηκε την τροπολογία για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που είχαν καταθέσει πρώτοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από τις 25/04/2013.

Ακολούθησαν οι Βουλευτές της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν την ίδια τροπολογία, 15 μέρες μετά αντιλαμβανόμενοι ότι δεν μπορούν να υπεκφεύγουν για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια νίκη για την περιοχή και μια δικαίωση για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Όμως, η κυβέρνηση δεν έχει διασαφηνίσει ακόμη το ακριβές χρονοδιάγραμμα των μετεγκαταστάσεων που αποτελεί και τον τελικό σκοπό της αποκατάστασης των κατοίκων των πληττόμενων περιοχών.

Γι’ αυτό το λόγο η Βουλευτής Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή προχώρησε σε κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος οφείλει να απαντήσει από το βήμα της Βουλής, το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης όλων των οικισμών που πλήττονται και τη διαδικασία που θα τηρηθεί και από πλευράς πολιτείας και από πλευράς ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου