ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

«Απαξίωση τεχνολογικού εξοπλισμού και κίνδυνος για την υγεία των αστυνομικών»
  
Τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Υμηττό επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 30/06/2013 ο Βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παύλος Χαϊκάλης με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό κρίθηκε το γεγονός ότι την φύλαξη των εγκαταστάσεων έχουν αναλάβει αστυνομικοί, οι οποίοι βάσει συγκεκριμένων εντολών φυλάσσουν τις εγκαταστάσεις ευρισκόμενοι εκτός του προβλεπόμενου θωρακισμένου κτιρίου με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε ακτινοβολίες υψηλών συχνοτήτων, με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία τους.

Επιπλέον, οι τεχνικοί της ΕΡΤ διαπίστωσαν διακοπή λειτουργίας μιας σειράς εγκαταστάσεων και άλλων παρεμβάσεων σε μηχανήματα τα οποία αποτελούν περιουσία του Ελληνικού λαού. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την απουσία του απαραίτητου τεχνικού προσωπικού είναι πολύ πιθανό να σημαίνει πρόκληση μη αναστρέψιμων βλαβών.

Σχεδόν 20 μέρες, μετά την απόφαση του ΣτΕ, η ΕΡΤ παραμένει κλειστή, ο νόμος δεν εφαρμόζεται ενώ με τον τρόπο που γίνεται η φύλαξη των εγκαταστάσεων η υγεία των οργάνων της τάξης διατρέχει σοβαρό κίνδυνο.


Μάλιστα ο Βουλευτής δεσμεύτηκε να κάνει και ερώτηση προς τον Υπουργό Δημόσιας τάξης κ. Δένδια για τις συνθήκες φύλαξης των εγκαταστάσεων από τους Αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου