ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

«Απεδείχθη, παρά τις όποιες προσπάθειες για το αντίθετο, ότι είχαμε δίκιο όταν προτείναμε, στην Ολομέλεια της Βουλής στις 17 Ιανουαρίου 2013, τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση μας, τα οποία η πλειοψηφία της Βουλής, για τους γνωστούς δικούς της λόγους, δεν ψήφισε.

Στην διάρκεια της διαδικασίας οι θεσμοί καταρρακώθηκαν, η ποινική δικονομία διεσύρθη, η νομοθεωρία και η νομολογία επλήγησαν χαρακτηριστικά και γενικότερα η διαδικασία συγκέντρωσης ποινικού αποδεικτικού υλικού μας μετέβαλε από εισαγγελείς πλημμελειοδικών, όπως θεωρούμαστε, σε μάρτυρες εξευτελισμού της δικαιοσύνης. Διότι Δικαιοσύνη δεν αποτελεί μόνο η περίπτωση μιας πραγματικά δίκαιης δίκης. Δικαιοσύνη είναι και η διενεργούμενη δίκαιη προδικασία. Σε αυτό το άθλημα, η εν λόγω θλιβερή επιτροπή δεν συμμετείχε ποτέ. Υπό αυτές τις συνθήκες, καταφέραμε με τις προσπάθειες που καταβάλαμε, πολλές φορές πάνω από τις ανθρώπινες δυνατότητες - όσοι τις καταβάλαμε - να σταθούμε με αξιοπρέπεια σε αυτό που μας εμπιστεύθηκε και μας ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Τούτο αποδεικνύεται για τον καθένα από τα πρακτικά των συνεδριάσεων.

Έτσι λοιπόν, υπερηφάνως, λόγω των ως άνω συνθηκών, καταθέσαμε σήμερα το πόρισμα μας. Δυστυχώς, ο τρόπος λήξεως της σημερινής συνεδρίασης θα μείνει στις μαύρες δέλτους της ιστορίας».


Επισυνάπτονται σε μορφή PDF οι θέσεις του Βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μέλους της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης κατά του πρώην Υπουργού, κ. Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την υπόθεση του ψηφιακού δίσκου ηλεκτρονικών αρχείων της Τράπεζας HSBC, Βασίλειου Καπερνάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου