ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ


«Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κατά τη διάρκεια του έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις παλινωδίες στις οποίες συνεχώς υποπίπτει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός κ.Σαμαράς.
Με τον ίδιο τρόπο που οι προεκλογικές εξαγγελίες περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες στην πρόσφατη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά, εφαρμόζονται νέες περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά τις δηλώσεις των Κυβερνητικών εταίρων κ. Βενιζέλου και κ. Κουβέλη για το αντίθετο.

Η Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει σε πολλαπλάσιο ποσοστό όσον αφορά στις μειώσεις της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό σε σύγκριση με τους λοιπούς φορείς του δημοσίου. Οι περικοπές της χρηματοδότησης έχουν υπερβεί το 60% από το 2009, τόσο στην τακτική χρηματοδότηση όσο και στη ΣΑΤΑ, με συνέπεια κάθε επιπλέον μείωση να σημάνει την αδυναμία πολλών Δήμων να καλύψουν ακόμη και τη μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού. Η στοχευμένη απαξίωση της Αυτοδιοίκησης αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των Μνημονιακών Κυβερνήσεων που στόχο έχει την εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα δράσεων που παραδοσιακά καλύπτουν οι ΟΤΑ.
Την ίδια ώρα που η χώρα βιώνει την 5η συνεχόμενη χρονιά ύφεσης, ο αριθμός των ανέργων υπολογίζεται να ξεπερνάει το 1,5 εκ μέχρι το τέλος του έτους, ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης αποτελεί μέσο εξισορρόπησης των κοινωνικών ανισοτήτων που δημιουργούνται. Καλούμε την Κυβέρνηση να καλύψει άμεσα τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Δήμους προκειμένου να λειτουργήσει το σύνολο των κοινωνικών δομών.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου