ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ


ΘΕΜΑ: «Άμεση παρέμβαση Υπουργού Εσωτερικών και Υπουργού Παιδείας σχετικά με την μετακίνηση μαθητών με αναπηρία για το σχολικό έτος 2012-2013»

Oι μαθητές με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, κεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες χρήζουν της ιδιαίτερης φροντίδας της πολιτείας. Πρόκειται για μαθητές όλων των βαθμίδων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, που δυστυχώς την προσεχή σχολική χρονιά προβλέπεται να μη λειτουργήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των σχολείων ειδικής αγωγής.

 Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια χωρίς συνοδούς, πολλοί γονείς δεν έχουν ειδικό αυτοκίνητο κι ούτε μπορούν να αναλάβουν την μεταφορά των παιδιών, γιατί θα χάνουν το μεροκάματο τους κι ως εκ τούτου είναι απαραίτητη κι επιβεβλημένη η υλοποίηση της μεταφοράς των μαθητών από τους δήμους.

Δεν πρέπει να περιληφθούν οι μαθητές με αναπηρία στην διαδικασία της χιλιομετρικής αποζημίωσης και να εξαιρεθούν από την διαδικασία της ανάδειξης αναδόχων μεταφορέων από το Π.Δ. 60/2007 και να δημιουργηθεί μια ειδική διαδικασία ανάδειξης αναδόχων που να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ιδιαιτερότητες που έχει ως αντικείμενο η ασφαλής μετακίνηση αυτών των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου