ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και την βουλευτική εποπτεία της εκλογικής περιφέρειας της Σάμου, έκανε την εξής δήλωση:

«Τις τελευταίες 10 ημέρες, αυτό που όλοι φοβόμασταν με τις εξελίξεις στη Συρία και την μαζική συγκέντρωση μεταναστών-προσφύγων στα απέναντι τουρκικά παράλια από την Σάμο, δυστυχώς φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις τόσο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, όσο και του Λιμενικού Σώματος, τις τελευταίες ημέρες έχουν εισέλθει στο νησί μας δεκάδες λαθρομετανάστες, κατά βάση Σύριοι (αλλά και από άλλες χώρες) και έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, υπάρχουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό τμήμα της πόλης της Σάμου, περίπου 80 μετανάστες (άνδρες και γυναικόπαιδα), ενώ σε κτίριο που βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι εισόδου τουριστών στη Σάμο (χρησιμοποιείται ως Πύλη Εισόδου με διαβατηριακό έλεγχο), έχουν στοιβαχθεί άλλοι 40 λαθρομετανάστες!

Πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος ο Δήμαρχος της Σάμου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε αναφέρει πως το υπάρχον Κέντρο Πρώτης Υποδοχής που βρίσκεται στην πρωτεύουσα έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και απαιτούνται περίπου 1 εκατομμύριο Ευρώ για να επισκευαστεί.

Φαίνεται πως η εγκατάλειψη και η πλήρη αδιαφορία από την ελληνική πολιτεία τα τελευταία χρόνια, εξακολουθεί να υφίσταται και αποδεικνύει πως ουσιαστικά καμία κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να λύσει το θέμα της λαθρομετανάστευσης στη Σάμο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αρμοδίων, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν καραβάνια λαθρομεταναστών στα νησιά μας, αφού αυτή τη στιγμή στα τουρκικά παράλια υπάρχουν 80.000 λαθρομετανάστες και περιμένουν να εισέλθουν στη χώρα μας.

Όπως, επίσης αναφέρει ο πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Γαρυφάλλου, υφίσταται και ένα πολύ σημαντικό θέμα, εξ ίσου σοβαρό και που έχει να κάνει με το θέμα της δημόσιας υγείας.

Πουθενά από τις ανακοινώσεις και της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του Λιμενικού Σώματος δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά (κάτι που γινόταν συνεχώς τα τελευταία χρόνια) για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που έπρεπε να κάνουν στο Νοσοκομείο της Σάμου, αμέσως μετά τη σύλληψή τους, οι λαθρομετανάστες.

Αυτό δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της Σάμου, περισσότερο δε, αφού ως γνωστό το νησί είχε κρούσμα τις προηγούμενες ημέρες του Ιού του Δυτικού Νείλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου