ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Το τεράστιο και ακανθώδες πλέον ζήτημα της αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών και της Κέρκυρας στα σχολεία τους, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας, Οικονομικών και Εσωτερικών ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «αυτή τη στιγμή δεν εκτελούνται οι σχολικές μεταφορές σε ποσοστό 90% (!)» διότι τα συσσωρευμένα χρέη προς τους μεταφορείς δεν επιτρέπουν στους αυτοκινητιστές να μεταφέρουν τους μαθητές στις σχολικές μονάδες όπου ανήκουν.

Όπως ενημέρωσε τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Γιάννης Ζήκος, «οι μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο είτε μεταφερόμενοι από τους γονείς τους είτε κάνοντας ωτοστόπ σε διερχόμενα οχήματα είτε… διανύοντας με τα πόδια πολλά χιλιόμετρα αφού αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από το υπεραστικό ΚΤΕΛ που δεν περνάει από τα χωριά που διαμένουν».

Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Κέρκυρας είναι τόσο τραγική που κάποιοι μαθητές, έχουν διακόψει τη φοίτησή τους στο σχολείο!!!

Αντιδρώντας στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και τη στέρηση της παροχής παιδείας που συνιστά ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ θεσπισμένη υποχρέωση του Κράτους, πολλοί μαθητές στο σχολικό κέντρο Αγρού στη Βόρεια Κέρκυρα έχουν ήδη προβεί σε καταλήψεις.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ


Κύριοι Υπουργοί,


Και στην Κέρκυρα, όπως σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις σχολικές μεταφορές.

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, αυτή τη στιγμή, δεν εκτελούνται οι σχολικές μεταφορές σε ποσοστό 90%, κατά δήλωση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου.

Στο σχολικό κέντρο Αγρού στη βόρεια Κέρκυρα οι μαθητές έχουν ήδη προβεί σε καταλήψεις εξαιτίας των προβλημάτων μεταφοράς τους.

Όπως με ενημερώνει ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννη Ζήκος, «οι μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν σχολείο είτε μεταφερόμενοι από τους γονείς τους είτε με διερχόμενα οχήματα (πράγμα που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την ασφάλειά τους) είτε να διανύουν με τα πόδια πολλά χιλιόμετρα καθημερινά, αφού αδυνατούν να εξυπηρετηθούν με το υπεραστικό ΚΤΕΛ, μιας και δεν περνάει από τα χωριά που διαμένουν, χάνοντας έτσι πολλές διδακτικές ώρες. Και δυστυχώς, κάποιοι μαθητές- από τους 360 συνολικά-δεν πηγαίνουν δυστυχώς καθόλου σχολείο».

Σας επισημαίνω επίσης ότι ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε το θέμα σύνθετο και ακανθώδες καθώς υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη προς τους μεταφορείς από το 2011, το πρώτο εξάμηνο του 2012 και επιπροσθέτως τέθηκε σε ισχύ επιπρόσθετη έκπτωση κατά 17%.

«Αδικούνται οι μεταφορείς με δεδομένη την μεγάλη έκπτωση που είχε προηγηθεί  και ζητήσαμε από τον υπουργό να δοθεί λύση» υποστήριξε ο κ. Σπύρου, ανακοινώνοντας ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει σχετική τροπολογία που θα προστεθεί στις προηγούμενες αποφάσεις και θα συμψηφίζει το ποσοστό έκπτωσης την προηγούμενης χρονιάς με το ισχύον 17% στα σχολικά δρομολόγια.

Κύριοι Υπουργοί,

Τις ίδιες ψεύτικες υποσχέσεις έχουν μοιράσει και άλλοι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν και να στηρίξουν τη μνημονιακή σας κυβέρνηση. Σας τις έχω καταχωρήσει σε προγενέστερες Ερωτήσεις μου για το ίδιο θέμα της ΜΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ και σε άλλες περιοχές, για τις οποίες αναμένω απάντησή σας.

Έτσι, λοιπόν, με αφορμή και τη Κέρκυρα που επίσης έχω υπό τη βουλευτική μου εποπτεία, επανέρχομαι με τα εξής ποιό συγκεκριμένα ερωτήματα:

Πότε επιτέλους (δώστε μία τελική, συγκεκριμένη και δεσμευτική απώτατη ημερομηνία) θα φέρετε στη Βουλή τη σχετική νομοθετική ρύθμιση;

Σκοπεύετε το εν λόγω νομοθέτημα να προβλέπει τιμαριθμικές κλιμακώσεις, ώστε να αποκτήσει διαχρονική διάρκεια;

Σκοπεύετε να αποζημιώσετε τους γονείς που μεταφέρουν με τον όποιο πρόσφορο τρόπο τα παιδιά τους προς και από τα σχολεία, σε δόξα της περίφημης (και φυσικά μη υφιστάμενης) δωρεάν δημόσιας Παιδείας, με αποτέλεσμα να  επιβαρύνουν τον όποιον εναπομείναντα οικογενειακό προϋπολογισμό τους;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου