ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ Β' ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ


«ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ»


 Στη δεύτερη ανάγνωση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δήλωσαν ότι θα το καταψηφίσουν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τους λόγους εξήγησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος και Ειδικός Αγορητής στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο ορθώς επανασυστάθηκε, δεν μπορεί να παίζει το ρόλο μιας παραφυάδας του βασικού Υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο από τη φύση του έχει την αποκλειστική ευθύνη και την υποδομή να εργάζεται προς την αναπτυξιακή πλευρά της Ελλάδας - ανεξάρτητα αν δεν την επιτυγχάνει λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Επιπλέον, το νεότευκτο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης του κ. Καράογλου, με ποια υποδομή και με ποια τεχνογνωσία θα προγραμματίζει, σχεδιάζει και υλοποιεί επενδυτικά προγράμματα ύψους τόσων πολλών εκατομμυρίων, όταν είναι απολύτως αποδεκτό ότι τίποτα δεν θα μπορεί να γίνει χωρίς το άπλετο και εφ' όλης της επενδυτικής ύλης πράσινο φως του Υπουργείου του κ. Χατζηδάκη;

Η δική μας θέση, των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είναι ότι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης οφείλει να παίζει έναν εθνικό ρόλο και από την άλλη πλευρά, ένα ρόλο συντονισμού όλων των έργων που τα αρμόδια Υπουργεία σχεδιάζουν, εκτελούν, προγραμματίζουν στο χώρο της Βόρειας Ελλάδας, στη  Μακεδονία και τη Θράκη.

Επίσης, παρατηρώ ότι από όλες τις προτάσεις που καταθέσαμε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ στην περασμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής μας και οι οποίες τότε έτυχαν μίας θετικής αποδοχής από τον Υπουργό κ. Καράογλου,  δεν έχουν συμπεριληφθεί στις τροποποιήσεις απλούστατα διότι δεν είναι η ευθύνη του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης. Θα πρέπει να τις παραπέμψει στο Υπουργείο του κ. Χατζηδάκη. Αυτό ενισχύει το επιχείρημά μου ότι πάμε να δώσουμε «καυτά κάρβουνα» στα χέρια του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης για να κάνει πράγματα που δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να εκτελέσει γιατί είναι αρμοδιότητα άλλων.
Από τη στιγμή που δεν ελήφθη υπόψη καμία από τις παρατηρήσεις που διατυπώσαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι στην Ολομέλεια εμείς θα καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο για να αποδείξουμε ότι δεν θέλουμε Υπουργεία στα χαρτιά. Θέλουμε Υπουργεία που να επιτελούν εθνικούς σκοπούς για το συγκεκριμένο λόγο που δημιουργήθηκαν.

Και δεύτερον, για να καταδείξουμε ότι η Αντιπολίτευση είτε είναι Αξιωματική είτε όχι, θα πρέπει στην κοινοβουλευτική διαδικασία να λαμβάνεται υπόψη.

Μαριονέτες του μνημονιακού συστήματος Σαμαρά δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Θα έχουμε σοβαρό, παρεμβατικό και ισχυρό ρόλο, θέλετε δεν θέλετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου