ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΚΕ.Π.Α)


«Την Τρίτη 04-09-2012 επισκέφτηκα με κλιμάκιο του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τα κεντρικά γραφεία του ΚΕ.Π.Α. στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην Αθήνα.

Δυστυχώς, η εικόνα που αντιμετωπίσαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου, ήταν αποκαρδιωτική. Ουρές ασφαλισμένων ή συγγενών αυτών από όλη την Ελλάδα περίμεναν για ενημέρωση έξω από την πόρτα του μοναδικού γραφείου εξυπηρέτησης, στο οποίο εργάζεται μόνο μία υπάλληλος !!!

Στα 3 τηλέφωνα εξυπηρέτησης του ΚΕ.Π.Α όπου μας παρέπεμπε ενημερωτικό φυλλάδιο και στις τρεις συναδέλφους που θα υπήρχαν για την εξυπηρέτησή μας, αντικρίσαμε μόνο μια υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας.

Στη συνέχεια, συζητήσαμε με την Διευθύντρια του τμήματος του Ιατρικού προσωπικού, η οποία μας ενημέρωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι 800 ιατροί, προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΚΕ.Π.Α.

Η κατάσταση δεν είναι απλώς τραγική. Η έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης και προσωπικού δυσχεραίνει αφάνταστα τη θέση των ασφαλισμένων που έρχονται από όλα τα σημεία  της χώρας για να ενημερωθούν για την πορεία της αίτησής τους. Αν βέβαια υπήρχε ένα ηλεκτρονικό σύστημα διασύνδεσης εγκατεστημένο στα περιφερειακά καταστήματα του ΚΕ.Π.Α, οι ασφαλισμένοι δεν θα περνούσαν τέτοια ταλαιπωρία. Προς το παρών πάντως, εκτός από τα γραφεία της Αθήνας, σε καμία άλλη πόλη δεν μπορούν οι ασφαλισμένοι να βρουν επαρκή πληροφόρηση για το αίτημά τους!

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεσμευόμαστε να δώσουμε σκληρό αγώνα για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία απέναντι σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατρακύλα του συστήματος πρόνοιας και να εξασφαλιστεί η αξιοπρέπεια και η τιμή των ασφαλισμένων.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου