ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συζητήθηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τα κέντρα πρώτης υποδοχής των εισερχόμενων λαθρομεταναστών. Κατά την διάρκεια της συζήτησης η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστικά προετοιμασία έτσι ώστε οι λαθρομετανάστες να ακολουθούν την αντίστροφη πορεία, αυτή της εξόδου από την Ελλάδα και επιστροφής στις χώρες προέλευσης τους. Κάτι τέτοιο απαιτεί συμφωνίες επανεισδοχής με τα κράτη αυτά που να εφαρμόζονται, συστηματική διπλωματική πίεση της Ε.Ε στις τρίτες χώρες προκειμένου να συνεχίσουν να συνεργάζονται και οικονομικά κίνητρα που σήμερα δεν υφίστανται.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της αρμόδιας Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής η Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα με επιλογή βέβαια της Κυβέρνησης συζητήσαμε στην Επιτροπή το θέμα της καλύτερης φιλοξενίας των λαθρομεταναστών. Η Συγκυβέρνηση την ίδια στιγμή που φροντίζει για τους λαθρομετανάστες προσπαθεί να υποβαθμίσει το τραγικό χθεσινό περιστατικό με το 7χρονο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε στην Λάρισα σε κρίσιμη κατάσταση με ελονοσία!

Το παιδί σύμφωνα με το νοσοκομείο είχε κάνει προηγουμένως διακοπές στην Λακωνία, όπου πέρυσι καταγράφηκε πλήθος κρουσμάτων ελονοσίας στον τοπικό πληθυσμό λόγω της παρουσίας Πακιστανών λαθρομεταναστών φορέων της νόσου.

Υπενθυμίζω ότι πριν από ένα χρόνο το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα ο αρμόδιος φορέας του για τις μολυσματικές ασθένειες (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαβεβαίωνε εγγράφως την Βουλή στις 7-12-2011 πως «το φαινόμενο οδεύει προς την λήξη του» και ότι «δεν υπάρχει κανένας τουριστικός κίνδυνος»!

Προφανώς ούτε η επιδημία ελονοσίας έχει σταματήσει, ούτε όμως κι η επιδημία ανευθυνότητας των αρμοδίων! Πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι έχει προσωπικές ευθύνες έναντι των Ελλήνων πολιτών για τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό κατέθεσα σχετική Ερώτηση προς τον κ. Λυκουρέντζο. Περιμένω να ανταποκριθεί άμεσα ως οφείλει στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου