ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


«Το γαϊτανάκι της πολιτικής κοροϊδίας συνεχίζεται. Προφανώς επειδή είναι πολύχρωμο, προκαλεί ενθουσιασμό.

Από τη συζήτηση στη Βουλή και τις τοποθετήσεις του αρμόδιου Υπουργού, κ. Δένδια στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα κέντρα κράτησης μεταναστών, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση Σαμαρά θα φτιάξει Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στη Ρόδο.

Αποδεικνύεται έτσι και η τεράστια επιτυχία της σύσκεψης, που έγινε στο Δήμο Ρόδου την προηγούμενη εβδομάδα και η αντίσταση που αποφασίστηκε, από τους αρμόδιους φορείς της αυτοδιοίκησης.
Βέβαια, για μια ακόμα φορά, προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι και μιλούν για Κέντρο Υποδοχής. Ότι, δήθεν, οι λαθρομετανάστες θα παραμένουν για λίγο και ύστερα θα επαναπροωθούνται. Που; Σε ποια χώρα; Με ποιο τρόπο; Συνεχίζουν και κοροϊδεύουν.

Δεν μπορούν ακόμα, να πληροφορήσουν υπεύθυνα το δωδεκανησιακό λαό, για το που ακριβώς σκοπεύουν να φτιάξουν το Κέντρο Μεταναστών στη Ρόδο. Δεν ξέρουν.

Ή, μήπως ξέρουν και δεν το λένε; Μήπως το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι ήδη σε διαβουλεύσεις με το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου;

Ειδικά, όταν το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και διάταξη, για απευθείας αναθέσεις και προμήθειες, σε ότι αφορά στη λειτουργία των Κέντρων. Είναι βέβαιο, ότι κάποιοι ετοιμάζονται για μπίζνες, καλά οργανωμένες.

Όπως και αν ονομάσουν το Κέντρο Μεταναστών, η αλήθεια είναι ότι, από την εμπειρία που υπάρχει από τα Κέντρα Κράτησης στη Λέσβο και τη Σάμο, πριν περίπου πέντε χρόνια, οι εισροές των λαθρομεταναστών τετραπλασιάστηκαν. Και αυτό το γεγονός. δεν το αναφέρει ο - κατά τα άλλα - λαλίστατος Υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Τέλος, αν κάποιοι θεωρούν ότι αρκεί η δημόσια διαφωνία και η κατάθεση προτάσεων, με τις οποίες συμφωνεί ο κάθε λογικός άνθρωπος, τη στιγμή που έχουν τη δύναμη της ψήφου τους στη Βουλή, και μπορούν να το δείξουν στην επερχόμενη ονομαστική ψηφοφορία την Τρίτη, θα πρέπει επειγόντως να ανατρέξουν σε κάποιο λεξικό και να διαβάσουν τι σημαίνει ακριβώς, το λήμμα «τζάμπα μάγκας»».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου