ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΌΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ENISA ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

O Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατέθεσε χθες 28 Σεπτεμβρίου,  Αναφορά  στον   Υπουργό  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκη  δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» της Παρασκευής 28/9, υπό τον τίτλο «Προωθήθηκε από τον εκτελεστικό διευθυντή και υπέγραψε ο Χατζηδάκης-Το υπόγειο σχέδιο για την μεταφορά της έδρας του ENISA»  σχετικά  με  αντισυμβατικές και  παράνομες ενέργειες για την μεταφορά της έδρας του ENISA από το Ηράκλειο.
Σύμφωνα  με το  δημοσίευμα αφενός μεν υποστηρίζεται ότι «οριστικά και μάλλον αμετάκλητα φεύγει ο ΕΝISA από το Ηράκλειο» και αφετέρου ότι  στο  πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο  εκτελεστικός  Διευθυντή  του Οργανισμού  κ. Udo Helmbrecht  ανέφερε ότι  «η έδρα του Οργανισμού δεν διακυβεύεται, το ερευνητικό τμήμα του Οργανισμού παραμένει στο Ηράκλειο, ενώ το επιχειρησιακό τμήμα μόνο μεταφέρεται στην Αθήνα».  
         
Ταυτόχρονα  «από την απομάκρυνση του Οργανισμού η ζημιά για την Κρήτη και την Περιφέρεια θα είναι τεράστια με κόστος που υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ»

Δεδομένου ότι στο δημοσίευμα υποστηρίζεται η άποψη πως «ό,τι του ζήτησε ο Udo Helmbrecht  στήριξε ο Κωστής  Χατζηδάκης»,  ο Βουλευτής Ηρακλείου Ν. Μαριάς με την Αναφορά που κατέθεσε ζητά από τον Υπουργό κ. Χατζηδάκη να πάρει θέση για τα καταγγελλόμενα  στο εν λόγω δημοσίευμα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου