ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ


Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος με αφορμή την επέτειο μνήμης για την μικρασιατική καταστροφή δήλωσε τα εξής:  

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι λυπηρό να βρισκόμαστε σε κενά έδρανα στη Βουλή και να μην υπάρχουν ούτε εκπροσωπήσεις από τα κόμματα της  συγκυβέρνησης ούτε ομιλίες, ούτε καν απόδοση φόρου τιμής κατ’ ελάχιστον σε αυτούς που σφαγιάστηκαν.

Εάν υποτιμούμε μόνοι μας μέρες σαν και αυτή, τις οποίες εμείς καθιερώσαμε σημαίνει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε. Η καταστροφή της Σμύρνης, η σφαγή των χριστιανών της Σμύρνης, ήταν μια γενοκτονία.

 Ήταν ένα γεγονός που δεν θα πρέπει να παραμείνουμε μόνο στην απότιση φόρου τιμής στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά θα πρέπει να διεκδικήσουμε στα διεθνή Φόρα να καθιερωθεί ως γενοκτονία, όπως την περιέγραψαν τότε οι διπλωμάτες που βρέθηκαν εκεί.

Σήμερα από τον ελληνισμό της Σμύρνης- αν κανείς την επισκεφθεί- θα δει ότι το μόνο που έχει μείνει είναι κάποια λίγα σπίτια στο Κατιφέ Καλέ, στον Βελούδινο Λόφο. Θα δούμε ότι όλος ο ελληνισμός και ότι εκεί είχαν κτίσει οι εκατό χιλιάδες έλληνες έχει μετατραπεί σε ένα βουνό από τσιμέντο, εκατομμύρια τόνοι τσιμέντο. Για να θάψουν τις μνήμες των ελλήνων, για να θάψουν το παρελθόν ενός λαού, του τουρκικού λαού και της πολιτικής ηγεσίας που και σήμερα τιμούν που κατέσφαξε, βίασε, δολοφόνησε, πυρπόλησε, ουσιαστικά μετείχε σε μια ακόμη γενοκτονία, όπως η γενοκτονία κατά των αρμενίων, κατά των κούρδων σήμερα, αλλά και των άλλων λαών της ανατολής.

Ο ελληνισμός του Πόντου τιμήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και η προσπάθεια που γίνεται για την αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού είναι μια προσπάθεια που έχουμε την ιερή  υποχρέωση να ξεκινήσουμε όλοι.

Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε στα διεθνή φόρα και να αναγνωριστεί και η σφαγή του μικρασιατικού ελληνισμού.

Θέλω να πω κλείνοντας, ότι η σφαγή αυτή έγινε υπό την ανοχή των Μεγάλων Δυνάμεων. Όταν οι Σμυρνιοί που δεν κατάφεραν να μπουν στις βάρκες  κολυμπώντας έφθαναν στα γαλλικά πλοία, αντί να τους διασώσουν, τους χτυπούσαν και τους πετούσαν στη θάλασσα.

Ο βιασμός των γυναικών, η σφαγή των βρεφών έγινε μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, η οποία και τότε ενδιαφερόταν για τα συμφέροντά της. Κλείνω με μια πολύ μικρή αναφορά στην Λοζάνη όταν συζητήθηκε το θέμα της καταστροφής της Σμύρνης. Εκεί λοιπόν, ένας απεσταλμένος της Standard Oil τότε, κτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι και είπε: «ήρθαμε εδώ για αυτές τις καταραμένες μειονότητες ή να φροντίσουμε τα συμφέροντά μας;»

Και τότε ο πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σμύρνη, ένας διπλωμάτης ο οποίος έδωσε τεράστιο αγώνα εν συνεχεία μέσα στο Κογκρέσο για να αναγνωριστεί η σφαγή στη Σμύρνη και παράλληλα να προστατευθούν και να επιτραπεί στους έλληνες της Σμύρνης να πάνε στις Ηνωμένες Πολιτείες έγραφε «Μπορείς να φανταστείς πόσο σημαντικό είναι το θέμα του πετρελαίου, αφού οι ειδικοί λένε ότι τα  εγχώρια αποθέματα των ΗΠΑ θα αρκέσουν είκοσι μόνο χρόνια και ολόκληρος ο πολιτισμός μας εξαρτάται από αυτό.

Ακόμα και τα πολεμικά μας πλοία κινούνται με πετρέλαιο. Είμαι διατεθειμένος    να παραδεχθώ ότι το χρειαζόμαστε, αλλά πιστεύω ότι μπορούσαμε να είχαμε αποκτήσει το μερίδιο μας με τρόπους λιγότερο εγκληματικούς. Το πετρέλαιο δεν θα καίγεται καλά όταν αναμιχθεί με πολύ αίμα.

Και όταν μυρίζει έντονα από τον καπνό εκκλησιών και αγίων γραφών που καίγονται. Όσον αφορά τον εαυτό μου» λέει ο Χόρτον «μια σκέψη θα παρηγορεί το υπόλοιπο της ζωής μου και μετά, ελπίζω, όποια μειονεκτήματα κι αν είχα, τα χέρια μου δεν βάφτηκαν με χριστιανικό αίμα και ποτέ δεν πρόδωσα το Χριστό για τριάκοντα αργύρια.»

Λυπάμαι για την απουσία της κυβέρνησης και των κυβερνώντων κομμάτων σήμερα σε αυτή την επέτειο, λυπάμαι για την απουσία των βουλευτών, φαίνεται ότι πείστηκαν από τη λογική του «συνωστισμού» της υποστηρίκτριας της κυβέρνησης, της κας Ρεπούση. Εμείς θα είμαστε απέναντι».         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου