ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ


«Η κυβέρνηση με την πολιτική της, καταστρέφει τον τουρισμό και τους εργαζόμενους στον κλάδο. Ένα-ένα τα προεκλογικά της ψέματα αποκαλύπτονται.

Η ρύθμιση για τα επιδόματα ανεργίας, οδηγεί μεταξύ άλλων, σε οικονομική εξαθλίωση τους εποχικά εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Η ρύθμιση αυτή είναι απαράδεκτη .............

Προκαλεί ερωτήματα, για τους πραγματικούς στόχους των εμπνευστών της, των υποστηρικτών των Μνημονίων και της Τρόικας.

Η αλήθεια είναι ότι, οι πολυθρύλητοι επενδυτές - ουσιαστικά οι “κολλητοί” των δανειστών μας - περιμένουν, ύστερα από τις εξευτελιστικές τιμές με τις οποίες θα τους χαριστεί η περιουσία των Δωδεκανησίων, τον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και όλων των εργαζόμενων, ώστε να έχει ολοκληρωθεί πλήρως, η νεοφιλελεύθερη συνταγή του Μνημονίου.

Η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή του συγκεκριμένου άρθρου. Εκτός και αν δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις στρατιές των ανέργων που δημιουργεί η πολιτική της. Η θέληση, κανονικά, πρέπει να υπάρχει. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν, λίγους μήνες πριν η Νέα Δημοκρατία, να θεωρεί ότι είναι λάθος το νομοσχέδιο και το συγκεκριμένο άρθρο και να το καταψηφίζει και τώρα, η ίδια, να έρχεται να το εφαρμόσει με πάθος.

Θυμίζω ακόμη ότι, εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στη συζήτηση του νόμου 3986 του άρθρου 39,  ήταν ο … τωρινός Υπουργός Εργασίας».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου