ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Θέμα: «Σχετικά με την παραχώρηση ή διάθεση από το Πυροσβεστικό σώμα στην ΕΛ.ΑΣ. τριών υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων Α’ τύπου»


Σύμφωνα με επιστολή της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος με αρ. πρωτ. 2813, που σας έχει κοινοποιηθεί, την 24/9/2012 παραχωρήθηκαν ή διατέθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. τρία υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα Α’ τύπου (ΠΔ 210/1992 αρθρ. 38 παρ.3) MERCEDES 711D.
Τα οχήματα αυτά διατέθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα με την υπ. αριθ. 5735/22610/23-10-1996 Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών- Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης «περί έγκρισης κυκλοφορίας αυτοκινήτων» σε συνδυασμό με την Εγκύκλιο 26 (Βασική Διαταγή) του ΑΠΣ.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος έχει εκδώσει ειδική διαταγή το 2010 με αριθ. 46832 Φ550.1, σύμφωνα με την οποία το Πυροσβεστικό Σώμα δεν δύναται να παραχωρήσει τα οχήματα μετά την απόφαση κατάργησης του ΟΔΔΥ.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζουν το ΠΔ 210/1992 και ο νόμος 3511/2006 (αριθ. 1 παρ.1β) η ΕΛ.ΑΣ., ως παραλαμβάνουσα υπηρεσία, δεν μπορεί να μεταβάλει τα χαρακτηριστικά των οχημάτων για χρήση αρμοδιοτήτων αποκλειστικά της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φανερώνουν ότι τα οχήματα έχουν υποστεί μη νόμιμες τροποποιήσεις.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως η χρήση των υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων από την ΕΛ.ΑΣ. θέτει σε κίνδυνο τόσο τα αποτελέσματα μιας πιθανής επιχείρησης κατάσβεσης όσο και την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων σε αυτά.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάσθε:

·         Με απόφαση ποιου αρμοδίου έγινε η παραχώρηση ή η διάθεση των εν λόγω οχημάτων στην ΕΛ.ΑΣ. και ποια διαδικασία ακολουθήθηκε; (Να κατατεθούν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα)
·         Πόσα οχήματα ιδίου τύπου έχει συνολικά προμηθευτεί το Πυροσβεστικό σώμα και πόσα από αυτά είναι λειτουργικά;
·         Γιατί ενώ η νομιμότητα απαγορεύει την παραχώρηση-διάθεση των οχημάτων σε υπηρεσίες εκτός ΠΣ, εντούτοις, αυτά τα τρία παραχωρήθηκαν-διατέθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ.;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου