ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ 150.000 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Ή 60.000.000 ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


ΣΩΡΕΙΑ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Την απίστευτη οικονομική αιμορραγία των 150.000 ευρώ την ημέρα κατήγγειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έκανε ολοήμερη επίσκεψη στην ακριτική αυτή Εκλογική Περιφέρεια, επίσκεψη που ολοκληρώθηκε σήμερα (18/11/2012) το πρωί.
Όπως με δραματικούς τόνους εξήγησε ο κ. Σάββας Σαπαλίδης, εκατοντάδες Φλωρινιώτες καθημερινά διασχίζουν τα σύνορα για να προμηθεύονται ό, τι αφορά στην καθημερινότητά τους, από καύσιμα μέχρι τρόφιμα και από ένδυση μέχρι οικοσκευές έστω και αν είναι κινέζικες, σκοπιανές, τούρκικες ή οτιδήποτε άλλο, σε απείρως φθηνότερες τιμές, καθώς, λόγω κρίσης είναι αδύνατον να καλύψουν τις ανάγκες τους από την τοπική αγορά.

Εάν αυτό το ποσό υπολογιστεί σε μηνιαία και κατόπιν σε ετήσια βάση, τα χρήματα που φεύγουν από την αγορά της Φλώρινας και καταλήγουν στη FYROM είναι σχεδόν 60.000.000 ευρώ το χρόνο. Χρήματα που οι μνημονιακές πολιτικές Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στερούν από την ίδια την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται εδώ, ότι επί Υπουργίας Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, είχε ήδη γίνει το πρώτο άνοιγμα προς την φιλο-«μακεδονική» κυβέρνηση των Σκοπίων, δίνοντας το δικαίωμα στους μετακινούμενους από τη Φλώρινα προς τα Σκόπια Έλληνες πολίτες, να έχουν 300 ευρώ αφορολόγητο σε κάθε επίσκεψή τους. Γεγονός το οποίο, όπως επεσήμανε ο κ. Σαπαλίδης, ήταν και η αρχή του κακού.

Από κει και πέρα, οι εκπρόσωποι όλων των φορέων που συμμετείχαν στη διευρυμένη σύσκεψη ενημέρωσης του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αλλά και της Βουλευτή Κοζάνης Ραχήλ Μακρή η οποία εκ μέρους του Κινήματος έχει τη βουλευτική εποπτεία όλων των Εκλογικών Περιφερειών της Δυτικής Μακεδονίας, έθεσαν ως μέγιστο ζήτημα, αυτό του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά, το χειρίζεται με τελείως απάνθρωπη λογική, για έναν νομό ο οποίος έχει εκ των πραγμάτων παρατεταμένο χειμώνα, που σε πολλές περιοχές αρχίζει το Σεπτέμβριο και λήγει το Μάιο.

Το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης εστιάστηκε ακόμα περισσότερο σε επίπεδο λειτουργίας των σχολικών μονάδων, με την επισήμανση ότι λόγω και των τσεκουρωμένων κονδυλίων που θα πάρουν για το 2013 οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλα τα σχολεία κάποια στιγμή θα αναγκαστούν από την έλλειψη θέρμανσης, να κατεβάσουν ρολά και να σταματήσουν να λειτουργούν, προστατεύοντας πάνω απ’ όλα την υγεία των παιδιών έναντι του πολικού ψύχους που επικρατεί στην περιοχή για πάρα πολλές εβδομάδες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε τη συνδρομή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και για νομικές ενέργειες που πρέπει να ασκηθούν εναντίον του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος με το  PSI και την αυθαίρετη ομολογιοποίηση των αποθεματικών του Επιμελητηρίου στην ΤτΕ, αφάνισε τα όποια χρήματα είχε το Επιμελητήριο, καθιστώντας το προβληματικό και με μεγάλα οικονομικά ανοίγματα πλέον.

Με εξίσου μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση στο νομό Φλώρινας οι εκπρόσωποι όλων των παραγωγικών φορέων του νομού, όπως και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, αλλά και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΔΕΗ Αμυνταίου.

Το θέμα της ΔΕΗ Αμυνταίου το έθεσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος εξέφρασε και την απογοήτευσή του για τα ελάχιστα κονδύλια τα οποία δόθηκαν στην περιοχή για εκτέλεση έργων που έχει προγραμματίσει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής, αλλά τα οποία δεν μπορούν να εκτελεστούν λόγω των μνημονιακών περικοπών.

Στη σύσκεψη έγινε και ειδικότερη επισήμανση για την αναγκαιότητα της κάθετης σύνδεσης με κλειστό αυτοκινητόδρομο της Φλώρινας με την Εγνατία Οδό, έργο το οποίο έχει μείνει στις καλένδες του κεντρικού σχεδιασμού των μεγάλων επιβεβλημένων έργων που πρέπει να εκτελεστούν από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά.

Τέλος, ένα ζήτημα το οποίο τέθηκε με έμφαση στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι το μπλοκάρισμα εκτεταμένων λιγνιτικών περιοχών του Αμυνταίου από πλευράς κλιμακίου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία εάν  δεν τελειώσει στους αμέσως επόμενους μήνες τις έρευνές του, θα οδηγήσει εκατοντάδες εργαζόμενους σε αυτά τα ορυχεία στην ανεργία και θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε ενεργειακό επίπεδο.

«Δύο αδέλφια αρχαιολόγοι, με τη σύζυγο ή την αδελφή του ενός εξ’ αυτών, με τις ανεπίτρεπτες πλέον καθυστερήσεις στην αρχαιολογική τους έρευνα, εξωθούν τα πράγματα σε αποτελέσματα μη αναστρέψιμα, που για πολλούς από εμάς το συνδυάζουμε και με τις αλλεπάλληλες επισκέψεις του Χανς Γιοακίμ Φούχτελ στην περιοχή», επεσήμανε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΔΕΗ Αμυνταίου και συνέχισε:

«Εάν αυτή η ιστορία, η οποία κρατάει χρόνια τώρα, δεν πάρει άμεσα ένα τέλος, θα έχουμε κοινωνική εξέγερση με απρόσμενες συνέπειες».

Ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τη συνάδελφό του Βουλευτή Ραχήλ Μακρή, Πολιτευτές και μέλη Συντονιστικών Επιτροπών Κοζάνης και Φλώρινας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, επισκέφθηκαν το ΤΕΙ Γεωπονικής της Φλώρινας που είναι ένα από τα πλέον υποδειγματικά τεχνολογικά ιδρύματα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά όλων των Βαλκανίων, όπως επίσης και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και Εφαρμογών της πόλης, το οποίο παρόλο που φιλοξενεί 500 φοιτητές, λειτουργεί χάρη στον πατριωτισμό και των φοιτητών και των ελαχίστων καθηγητών, σε άθλιες εγκαταστάσεις και με άγρια υποβαθμισμένο προϋπολογισμό λειτουργικών δαπανών.

Ενδεικτικό είναι ότι για τη φετινή σπουδαστική χρονιά, ελλείψει καθηγητού, δεν θα λειτουργήσει το τμήμα κοσμημάτων που είναι και το μοναδικό με πιστοποίηση ανωτάτης σχολής.

Η νέα επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στο νομό Φλώρινας έκλεισε με συμμετοχή του στην Ημερίδα «Blog-αρισμένη επι-κοινωνία» που διοργάνωσε το δημοφιλές florineanews.blogspot.com με τη συμμετοχή μέσω Skype, από το γραφείο του στην Αθήνα, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου