ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2013


«ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗ ΝΟΣΟ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ»

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ» 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ»

Για ξύλινο λόγο κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.
Στη συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφερόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδη τόνισε τα εξής:

«Κύριε Χρυσοχοΐδη αναφερθήκατε στον ΟΠΑΠ. Οι συνάδελφοι σε αυτή την Αίθουσα έδιναν τους 20 μισθούς; Τόσα χρόνια κυβερνούσατε αυτόν τον τόπο, τώρα το διαπιστώσατε; Τώρα έρχεστε και λέτε ότι πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις;

Ο ιδρυτής  του κόμματός σας  δεν είχε πάει έξω από τον ΟΤΕ και απειλούσε και υποσχόταν ότι θα τον ξαναγοράσει; Ο προηγούμενος αρχηγός σας ο Γ. Παπανδρέου  δεν ήταν αυτός που απειλούσε την ιδιωτικοποίηση της Cosco ότι θα την ξαναγοράσει το κράτος; Και  δεν λέτε καν ότι «κάναμε λάθος παρασύραμε τον ελληνικό λαό στον απόλυτο κρατισμό. Εσείς μοιράζατε την τράπουλα του κρατισμού».

Ταυτόχρονα ο κ. Μαρκόπουλος άσκησε σκληρή κριτική και στην αντιπολιτευτική τακτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Προσέξτε κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φούσκωσαν τα φτερά σας, αλλά δεν σημαίνει ότι μπορείτε και να πετάξετε. Πολύ φοβάμαι ότι εάν συνεχίσετε να παίρνετε στο εσωτερικό σας και να υιοθετείτε  όλα αυτά τα στοιχεία που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάντια, θα υποστείτε αυτό που υπέστη ο Ίκαρος, που όταν πέταξε πολύ ψηλά έλιωσαν τα φτερά του και έπεσε στην θάλασσα».   

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου ότι ο προϋπολογισμός του 2013 θα έχει  μικρό πρωτογενές πλεόνασμα ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπογράμμισε :

«Εύχομαι να το πετύχει η κυβέρνηση. Είναι όμως επιτυχία αυτή όταν γυρνάτε την Ελλάδα και τους έλληνες σαράντα χρόνια πίσω σε επίπεδο κοινωνικής ευημερίας; Όταν έχουμε πάρει την πρωτιά της ανεργίας από την Ισπανία πριν ακόμη εφαρμοστεί το μνημόνιο 3; Είναι επιτυχία αυτό; Για να είναι βιώσιμο το χρέος απαιτείται 4,5% πρωτογενές πλεόνασμα για να αρχίσει να αποπληρώνεται».

Ο κ. Μαρκόπουλος εκτίμησε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν θα είναι τα τελευταία και πρόσθεσε ότι «θα ληφθούν μέτρα 4,5 δις ευρώ για το 2015 και το 2016 και άλλα  τόσα όταν θα πέσετε έξω στις προβλέψεις για το 2012-14.»

Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα υφεσιακά μέτρα οδηγούν σε απαξίωση και τη δημόσια περιουσία. «Αποτέλεσμα της ύφεσης είναι τα 50 δις ευρώ του Ζαππείου 2, να μειωθούν στα  15 δις ευρώ στον προϋπολογισμό,  να μειωθούν στα 9 δις ευρώ στο μεσοπρόθεσμο και στο τέλος να μειωθούν στα 2,5 δις ευρώ το 2013».

Ο Βουλευτής Ευβοίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκποιεί την δημόσια περιουσία καθώς μόνο για τη Λάρκο, τον ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία , η κυβέρνηση θα εισπράξει μόλις 2,5 δις ευρώ. «Αυτή είναι η «σωτηρία» της χώρας; Αυτή είναι η διαπραγμάτευση που κάνατε με τη βαλκανοποίηση των μισθών του μέσου εργαζόμενου;» αναρωτήθηκε.

Πρόσθεσε επίσης ότι  οι υπέρμετροι φόροι αυξάνουν  τον πληθωρισμό. «Το κράτος επιβάλλει έμμεσους φόρους, το κράτος αυξάνει τα διόδια, το κράτος αυξάνει το πετρέλαιο θέρμανσης, όλες οι ανατιμήσεις είναι κρατικές.»

Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι η συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση την δραστική ουσία όπως επιβάλει η τρόικα, είναι ένα καίριο χτύπημα στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία η οποία αποτελεί τον ισχυρότερο εξαγωγικό  κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας, μετά τα βαρέα μέταλλα. «Δεν σκέπτεστε τίποτε αναπτυξιακό. Έχετε υποστεί τη νόσο της δόσης .Ζείτε για τη δόση, αγωνιάτε για τη δόση. Το δίλλημα δεν είναι αν θα πάρετε τη δόση, αλλά τα μέτρα που παίρνετε και τα οποία θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ύφεση την οικονομία» κατέληξε.

Ο Γραμματέας  της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  απευθυνόμενος  τέλος στη πτέρυγα της ΝΔ, τόνισε  ότι συγκυβερνά με κακούς «συνέταιρους» «Από πότε αποφασίσατε να συγκυβερνήσετε με το ΠΑΣΟΚ για να αθωώσετε τις αμαρτίες της μεταπολίτευσης. Πως ελπίζετε ότι οι πολίτες θα σας εμπιστευθούν;»    
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου