ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013


«Επέλεξα να δώσω την απάντησή μου από αυτό το βήμα για όσα αήθη ακούστηκαν τελευταία για το πρόσωπό μου, ενάντια σε όσους υπηρετούν αποκλειστικά την τηλεοπτική Δημοκρατία. Από τη μία βέβαια κάνουν λόγο για διαφάνεια, για τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και το ρόλο τους και την ίδια ώρα τρέχουν να πιάσουν στασίδι στα πάνελ.
Από προχθές δέχομαι βάναυση και προβοκατόρικη επίθεση από όψιμους νεόκοπους σαμαροφύλακες και τα παπαγαλάκια τους χθεσινούς υβριστές του.

Και σταματώ εδώ προς το παρόν, κύριε Σαμαρά. Δεν απαντώ στην εργαζόμενη που κόλλησε τα πρώτα της ένσημα ως δημοσιογράφος της Χουντικής ΥΕΝΕΔ και επί σειρά ετών εργαζόμενη στα κρατικά κανάλια.

«Εκεί που κρέμαγαν οι κλέφτες τα άρματα κρεμάν οι γύφτοι τα νταούλια».
Οι συμπολίτες μου  με γνωρίζουν και με τιμούν τόσα χρόνια στα κοινά για την εντιμότητα και την ευθύτητα των λόγων μου . Ποτέ δεν έκρυψα τίποτε, κανείς δεν έχει να μου προσάψει τίποτε.

Τα στοιχεία του βιογραφικού μου είναι αναρτημένα πάντα στην προσωπική μου ιστοσελίδα με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια. Εργάζομαι στην τεχνική υπηρεσία της Βουλής πολύ πριν γίνω βουλευτής.

Τα στοιχεία του βιογραφικού μου είναι αναρτημένα πάντα  στην προσωπική μου ιστοσελίδα με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια.
 
Η συνείδησή μου επέβαλλε να στρατευτώ στον αγώνα κατά του Μνημονίου, για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των Ελλήνων και της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας.

Θα συνεχίσω τον έντιμο αγώνα μέχρι να απαλλαγεί ο τόπος από εθελόδουλους. Όσοι προσπαθούν με λασπολογία να αποτρέψουν τη δράση μου είναι γελασμένοι.

Άλλωστε το σχέδιο της εκποίησης της χώρας στο διεθνές κεφάλαιο σε συνεργασία με τους ντόπιους εκφραστές του στοχοποιεί όσους  αντιστέκονται.

Προσπαθούν να απαξιώσουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου, να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να λειτουργήσει ο συμψηφισμός ευθυνών για να επιβάλλουν τους εύκαμπτους.

Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Στο χωριό μου λένε «τα καρποφόρα δέντρα πετροβολούν».

Οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης τονίζουν την ανάγκη επανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας και του πολιτικού συστήματος . Για ποια αξιοπιστία επαίρεστε; Ψηφίσατε τα άθλια μέτρα. Ο Σόιμπλε αμφισβητεί τη δόση και το «Spiegel» γράφει ότι η Γερμανία ζητά τον κατάλογο των απολύσεων.

Είναι πολίτικό θράσος κύριε πρωθυπουργέ να  αξιώνετε εσείς την αξιοπιστία. Δεν είναι δικές σας οι εξαγγελίες ότι «όποιος κόβει συντάξεις των 700 ευρώ δεν μπορεί να πείσει κανένα» και εσείς κόψατε αυτές των 300 ευρώ.

Κύριε πρωθυπουργέ, η έλλειψη αξιοπιστίας σας καθιστά αδύναμο να διαπραγματευτείτε με τους εταίρους μας στην Ε.Ε. Αναπαράγετε απειλές για πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ. Η ένταξη της χώρας στην τότε ΕΟΚ αποτελεί εθνικό κεφάλαιο ως προϊόν πολιτικής διαπραγμάτευσης και δικαίωσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η εμμονή σας κ. Σαμαρά για τον πρωθυπουργικό θώκο θυσίασε την παράταξη και ισοπέδωσε τη χώρα. Ξεχάσατε τις αντιμνημονιακές θέσεις, την επαναδιαπραγμάτευση, συστεγάζετε τους εκφραστές του συνωστισμού της Σμύρνης και καλείτε σε συνεργασία αποτυχημένους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Οι όψιμοι νεοδημοκράτες μιλάνε για σκληρή διαπραγμάτευση και οι αυθεντικοί «για σκισμένα καλσόν».

Εσείς κ. Σαμαρά με τον κ. Παπανδρέου είστε οι βασικοί υπαίτιοι της πολιτικής αστάθειας του τόπου. Η αποτυχία σας ενισχύει τα άκρα. Έχετε πάθει ιδεολογικό βέρτιγκο. Οι βασικοί πυλώνες της κεντροδεξιάς του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι η κοινωνική συνοχή και η δικαιοσύνη.

Είναι η ιδεολογία που εκφράζει τους νοικοκυραίους, που είχε ως αδιαπραγμάτευτες αρχές την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια του πολίτη και της περιουσίας, το δικαίωμα της εργασίας, την απονομή δικαιοσύνης. Εσείς, αντίθετα υπηρετείτε ένα κράτος-νυχτοφύλακα.

Σε ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις περικοπές πόρων που επιβάλλει το μνημόνιο, σύμφωνα με τις επισημάνσεις της ΚΕΔΕ για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 ο οποίος αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  αν οι νόμοι δεν εφαρμοστούν, αν δεν αλλάξουν τα αναγραφόμενα ποσά  στον κρατικό προϋπολογισμό, οι Δήμοι θα οδηγηθούν σε ολική κατάρρευση.

Η ανεργία στη Β’ Πειραιά ξεπερνά κατά μέσο όρο το 50%.

Θα επικαλεστώ μια φράση του πρωθυπουργού όταν ήμασταν όλοι αντιμνημονιακοί: «Κόμπος που δεν λύνεται, κόβεται».

Ας φανούμε συνεπείς απέναντι στην κοινωνία και τις επόμενες γενιές. Δεν ψηφίζουμε για εμάς, για τον αυριανό ανασχηματισμό, για την νομιμοποίηση των αρχηγών σας.

Κάθε πολιτικό κόμμα αλλά και κάθε εκπρόσωπος του κοινοβουλίου χαρακτηρίζεται στη συνείδηση του λαού από τα μικρά «ναι» και τα μεγάλα «όχι».

Η συνειδησιακή επιλογή της πλειοψηφίας είναι το μεγάλο ΟΧΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου