ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013


«Θα σας μιλήσω με το παράδειγμα ενός μικροεπιχειρηματία. Ας πούμε ότι η Οικονομία μας είναι ένα κατάστημα. Τι κάνουμε αυτή τη στιγμή; Κόβουμε συνέχεια έξοδα, λειτουργικά και άλλα. Περιοριζόμαστε σε μικρότερο χώρο. Απολύουμε προσωπικό.
Συρρικνώνουμε το μέγεθος και μοιραία τις δυνατότητές μας. Χωρίς να υπάρχει παράλληλα σχέδιο ενίσχυσης της πελατείας και των εσόδων. Χωρίς να υπάρχει το σχέδιο, ή η στήριξη για μία ανάπτυξη της επιχείρησης. Υπάρχει ενδεχόμενο να σωθεί αυτό το μαγαζί; Ένα είναι βέβαιο: ότι θα κλείσει! Για εκεί πάνε η κυβέρνηση και η Τρόικα την Οικονομία και τη χώρα μας κυρίες και κύριοι συνάδελφοι: για λουκέτο! Είναι αδύνατον να μην το βλέπετε και εσείς!

Ακόμη και στον Τουρισμό, ο οποίος αποτελεί τον τομέα της κοινοβουλευτικής μου ευθύνης, η κατάσταση διαγράφεται ασφυκτική. Το 2009 το ΠΑΣΟΚ κατήργησε το υπουργείο Τουρισμού. Πράξη που δίνει το δικαίωμα σε όλους εμάς, να σκεφτούμε ότι έγινε σκόπιμα, προκειμένου να μην υπάρχει στρατηγική, σχεδιασμός και ανάπτυξη σε αυτόν τον εθνικής σημασίας τομέα που αποδίδει στην πατρίδα έσοδα.

 Η παρούσα κυβέρνηση επανασύστασε το υπουργείο Τουρισμού. Από την άλλη πλευρά όμως, διατηρεί την τουριστική μας πολιτική δεσμευμένη στη γενικότερη πολιτική του Μνημονίου, αθετώντας όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, όπως για παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, από 23% σε 13%, μέσα στο 2012. Αντιλαμβάνεστε ότι έτσι, θα ζεσταινόταν η αγορά στο χώρο της εστίασης και αυτό, θα επηρέαζε θετικά και τις περιοχές υψηλής τουριστικής κίνησης, εντός της Αθήνας και αλλού.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε ζητήσει με επιμονή τη γενική μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Σε ότι αφορά μάλιστα το χώρο του Τουρισμού, έχουμε ζητήσει ΦΠΑ 5% στο σύνολο του τουριστικού πακέτου, δηλαδή διαμονή, υπηρεσίες, εστίαση κλπ. Αυτός είναι ένας δραστικός τρόπος να δώσουμε ώθηση στο τουριστικό μας προϊόν, αφού η χρέωσή του θα καταστεί ελκυστική και ανταγωνιστική.

Επίσης είναι εντελώς ακατανόητη η επιλογή της κυβέρνησης να πλήξει το επάγγελμα των ξεναγών. Το οποίο, στελεχώνεται από άξιους και άριστα εκπαιδευμένους συμπατριώτες μας, που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Σκεφθείτε πως με αυτή την πολιτική γέροντες που φορούν αποφόρια και δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν γάλα ή γιαούρτι και ένα ψεύτικο παιχνίδι στα εγγόνια τους τις γιορτές, τώρα θα πληρώνουν για να νοσηλεύονται στα δημόσια (επαναλαμβάνω ΔΗ-ΜΟ-ΣΙ-Α) νοσοκομεία. Μισό εκατομμύριο μικρά παιδιά καθημερινά υποσιτίζονται. Άνθρωποι τρώνε από τα σκουπίδια. Πατεράδες παίρνουν στο χέρι το πασαπόρτι της απόλυσης και ντρέπονται να γυρίσουν σπίτι το βράδυ. Καθημερινό φαινόμενο πλέον, οι αυτοκτονίες συνανθρώπων μας.

Πείτε μου, πως ανέχεστε μέσα στα σπιτικά των φίλων, των συγγενών, των ανθρώπων με τους οποίους μεγαλώσατε μαζί (διότι δεν είστε όλοι πορφυρογέννητοι και από τζάκια!!!) το γέλιο να έχει γίνει κλάμα; Η χαρά, οδύνη; Η προσδοκία, απόγνωση; Η ελπίδα, κατάθλιψη; Πως αντέχετε μωρά παιδιά να διαβάζουν στα μάτια των γονιών τους το φόβο και την αβεβαιότητα για όσα συμβαίνουν σήμερα στην Πατρίδα και το θυμό και το μίσος για όσους τα προκάλεσαν;

Η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη. Η ακολουθούμενη πολιτική είναι αδιέξοδη. Η λαϊκή οργή φουντώνει, η κοινωνική έκρηξη είναι προ των πυλών, η αντίστροφη μέτρηση άρχισε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου