ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΗΣ...ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΔΩ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΟΣΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ!»

«ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ...ΠΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟΥ»
 
Την κατάντια του Υπουργείου Εξωτερικών, ως αποτέλεσμα των τριών Μνημονίων που επέβαλλε η Τρόικα των τοκογλύφων στην Ελλάδα με την αποδοχή και τη συνέργεια των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ σε διάφορες κυβερνητικές παραλλαγές περιέγραψε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μιλώντας απόψε (Κυριακή 11.11.2012) στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

Όπως κατήγγειλε ο Τέρενς Κουίκ:

  1. Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εξωτερικών εξαθλιώθηκε στα επίπεδα των 300 εκατομμυρίων ευρώ και κάτι… ψιλά και είναι σχεδόν ταυτόσημος με τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ Α.Ε.!

  1. Οι Έλληνες Διπλωμάτες που υπηρετούν σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και σε κεντρικές υπηρεσίες της Ελλάδας, δεν ξεπερνούν πλέον τους 543, όσοι δηλαδή είναι οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες του οποιουδήποτε τηλεοπτικού καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας.

  1. Οι νέες περικοπές των μισθών των Διπλωματικών Υπαλλήλων έφτασαν το 15% και σε πραγματικούς αριθμούς 700 ευρώ λιγότερα για τον Πρέσβη ή 500 ευρώ λιγότερα για τον πληρεξούσιο Υπουργό, καθώς οι περικοπές άγγιξαν και το επίδομα διαβίωσης στο Εξωτερικό, με τον βασικό μισθό του Πρέσβη να μην ξεπερνά πλέον τα 1.800 ευρώ.

  1. Ήδη έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο 6 Πρεσβειών και 3 Προξενείων, ενώ ασκείται έντονη πίεση από τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να κλείσουν και άλλες ελληνικές Διπλωματικές Υπηρεσίες στο Εξωτερικό.

Στο σημείο αυτό ο Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπενθύμισε ότι όταν πριν από 15 χρόνια η Τουρκία βρισκόταν σε ανάλογη οικονομική κρίση, αντί να συρρικνώσει τις διπλωματικές της αποστολές, τις επεξέτεινε σε ακόμα περισσότερες χώρες με τεράστια και πολιτικά και οικονομικά οφέλη στη συνέχεια.

Επίσης, όπως επεσήμανε ο Τέρενς Κουίκ, κάθε Πρεσβεία ή Προξενείο που κλείνει η Ελλάδα, αφήνει το κενό ανοικτό για να απλωθούν ακόμα περισσότερο οι αντίστοιχες υπηρεσίες όχι μόνο των Τούρκων αλλά και των Σκοπιανών, όπως ετοιμάζονται να κάνουν στην περιοχή του Περθ της Αυστραλίας.

Στην ομιλία του κατά τη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τον προϋπολογισμό, ο Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τόνισε ότι εγείρει ερωτήματα και ανησυχία η αποστροφή του ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλου, στη δική του ομιλία για τον προϋπολογισμό, για «μέριμνα κατά την ελληνική Προεδρεία του 2014 για την περιοχή των Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική τους». Και προσέθεσε:

«Εννοεί, ο κ. Αβραμόπουλος, ότι θα έχουν λυθεί χωρίς «φοβικά σύνδρομα», -προσφιλής του φράση- μέχρι τότε όλες οι εκκρεμότητές μας; Δηλαδή Τσάμηδες, μεσεγγυημένες περιουσίες, κοιμητήρια Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλυτρωτισμός γειτόνων, ονομασία, χάρτες, μειονοτικά ή όχι;»

Ειδικότερα, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Τέρενς Κουίκ μίλησε για την πολύ δύσκολη για την Ελλάδα απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», το απίστευτο ατόπημα του ΣΔΟΕ που εξέδωσε φορολογική παράβαση για την Μουσουλμανική Νεολαία Κομοτηνής αναφέροντάς την στο σχετικό παραστατικό ως… «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» (!) αλλά και τον κίνδυνο που ελλοχεύει ευθέως πλέον για τα Δωδεκάνησα καθώς:

Η Άγκυρα κάνει copy paste ό, τι επιχειρεί στη Θράκη, τώρα και στα Δωδεκάνησα και ότι επιχειρεί ειδικότερα στην Κομοτηνή, τώρα το ξεκινά και στη Ρόδο.

 Ο Τέρενς Κουίκ έκλεισε την ομιλία του κάνοντας αναφορά και στη διπλωματία του αθλητισμού, επισημαίνοντας ότι 1,5 εκατομμύριο Έλληνες που ασχολούνται είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά με όλα τα αθλήματα θα μείνουν «στον αέρα», καθώς τα Μνημόνια έκοψαν όλα τα σχετικά κονδύλια, την ώρα μάλιστα που πωλείται και ο ΟΠΑΠ. Όπως τόνισε:

«Το τελευταίο μετερίζι που μας κάνει υπερήφανους με μετάλλια και διακρίσεις στο εξωτερικό, ο αθλητισμός, καταστρέφεται από τις ανελέητες μνημονιακές περικοπές.

Ο Αντώνης Σαμαράς και οι κυβερνητικοί συνεταίροι του λένε ευθέως στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να συστηματοποιήσουν ακόμα περισσότερο αυτό που ήδη γίνεται και που εγώ προσωπικά διαφωνώ. Δηλαδή, να ξεπουλάνε στις ξένες πολυεθνικές τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους και την ελληνική σημαία που μπαίνει πρώτη στα στάδια του Ολυμπισμού.

Αντί η Ελλάδα να πει επιτέλους ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της Ολυμπιακής Ιδέας, η κυβέρνηση Σαμαρά την επιβάλλει ακόμα πιο στυγνά. Ε, ας βάλουν στο κοντάρι της σημαίας το σήμα χορηγού, το σήμα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας και σημαιοφόρο τον… Πίου!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου