ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ


Θέμα: «Διατήρηση του Β’ Σώματος Στρατού με έδρα τη Βέροια»

Έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, αναμοχλεύει το ζήτημα της διατήρησης ή μη του Β’ Σώματος Στρατού ως του νευραλγικότερου επιχειρησιακού βραχίονα ταχείας επεμβάσεως των εθνικών στρατιωτικών δυνάμεων όλων των όπλων.
Σε περιόδους βαθιάς και πολυπλόκαμης κρίσης όπως η σημερινή που βιώνει η ελληνική κοινωνία, το στράτευμα και ιδίως το φρόνημα αυτού, επ’ ουδενί δεν μπορεί να αποτελεί διακύβευμα ή εύκολος στόχος. Η εθνική στρατηγική είναι αδιανόητο να χαράσσεται ή να εμφανίζεται ευάλωτη σε δημοσιεύματα, σε διαρροές παντός τύπου, ή σε γονατογραφήματα περί δήθεν νέων δογμάτων.

Η αδιατάρακτη συνέχεια, πολλώ δε μάλλον η επαύξηση ισχύος του Β’ Σώματος Στρατού αποτελεί, κατά την άποψή μας, θεμελιώδες αμυντικό ζητούμενο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Αντιμετωπίζει το ΚΥΣΕΑ προβληματισμούς σχετικά με την απρόσκοπτη λειτουργία του Β’ Σώματος Στρατού ως έχει σήμερα;
  2. Οι αντίθετες φήμες περί αποφάσεων του ΣΕΓΑ, εφόσον δεν αληθεύουν, από ποιον κυκλοφόρησαν, και πώς σκέφτεται το ΥΠΕΘΑ να αντιδράσει πέραν των απαιτούμενων διαψεύσεων;
  3. Αν παρ’ ελπίδα το θέμα είναι υπαρκτό, πώς αιτιολογείται και τεκμηριώνεται ως καινοφανές εθνικό συμφέρον, ο τάχα αρνητικός λόγος Κόστος διατήρησης/Όφελος κατάργησης του Β’ Σ.Σ., σε όλα τα επίπεδα γεωστρατηγικής ετοιμότητας.

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2012

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος - Νταβρής Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου