ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Θέμα: «Μεταφορά μαθητών»

Κύριε Υπουργέ,

Διανύοντας τον τρίτο μήνα από την έναρξη της σχολικής περιόδου, διαπιστώνουμε έντονο το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει μια σειρά αποφάσεων για τη μεταφορά της αρμοδιότητας μεταξύ του Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης αλλά παρ’ όλα αυτά το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Ιδιαίτερα στο νησί της Σαλαμίνας, η δυσκολία στην πρόσβαση των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα αυξάνεται, αφού η οικιστική ανάπτυξη έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια στις περιφερειακές συνοικίες, οι οποίες απέχουν χιλιόμετρα από το κέντρο του νησιού που στεγάζεται η μεγάλη πλειονότητα των σχολικών μονάδων.
Σύμφωνα με καταγγελίες των συλλόγων γονέων αλλά και του Δήμου, ως συνολικός αποδέκτης των παραπόνων των πολιτών, διαπιστώνεται ότι περίπου 1.500 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλη απόσταση μέχρι να φτάσουν στο σχολείο τους, αφού αρκετές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς με Ι.Χ αυτοκίνητα .

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποια είναι η πρόβλεψη του Υπουργείου για την άμεση επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών της Σαλαμίνας;

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2012

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου