ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ


«Δικαίωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την κατάργηση του Νόμου Ραγκούση»

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία θεωρεί ότι το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και παράλληλα, κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας που προβλέπει ο επίμαχος Ν. 3838/2010 δικαιώνει απόλυτα την πολιτική θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισήμαναν ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα) και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης.

Στο ίδιο πλαίσιο το κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχαμε προτάξει ως κυρίαρχο το ζήτημα της απονομής ιθαγένειας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για το οποίο καταθέσαμε πρόταση νόμου την πρώτη ημέρα λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής περιόδου 8-7-2012 (http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/2f026f42-950c-4efc-b950-340c4fb76a24/r-ithagen-eis.pdf).

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις μας, θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και στο πλευρό του ελληνικού λαού. Παραμένουμε σταθερά αντίθετοι σε πολιτικές και πρακτικές που στόχο έχουν να αλλοιώσουν  την εθνική μας ταυτότητα μετατρέποντας την σε μωσαϊκό πολυπολιτισμικών απόψεων και  ιδεών. Το Δημοκρατικό πολίτευμα προασπίζεται ελευθερίες και δικαιώματα αλλά περιλαμβάνει και υποχρεώσεις.

Καλούμε την τρικομματική Κυβέρνηση να συζητήσει άμεσα την πρόταση νόμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με την οποία αποκαθίστανται οι στρεβλώσεις που προκύπτουν από τον Νόμο Ραγκούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου