ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ



«ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ»

«Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΥΨΩΣΕ ΠΟΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

«ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ»

Το πλήρες αδιέξοδο της πολιτικής του μνημονίου και των μέτρων που διογκώνουν την ύφεση, κατέδειξε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων η οποία επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο.
«Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι ζήτησαν την απελευθέρωση των επαγγελμάτων η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα του ελληνικού κράτους;
Πρόκειται περί συγκεκριμένων λόμπυ, συγκεκριμένων συμφερόντων, που βρήκαν τη χαραμάδα μιας διαπραγμάτευσης- την είχαν βρει από την περίοδο του κ. Ραγκούση και θυμίζω την ιστορία με τα ταξί- να περάσουν διατάξεις που δεν αφορούν το δημοσιονομικό.

Μετά από 115 δις ευρώ δάνεια που πήραμε από το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο και ένα «κούρεμα» που ξεπέρασε το 50%  που είναι το χρέος σήμερα; Πιο πάνω από το 2009, αυτή είναι η «σωτηρία» της χώρας, είναι η απόλυτη επαλήθευση του τραγικού λάθους.

Υπό το βάρος των εκβιασμών κόβετε τις συντάξεις του ΟΓΑ και ψηφίζετε αυτά τα μέτρα. Γιατί η χώρα μπήκε σε αυτόν τον εκβιασμό; Ας το απαντήσει το ΠΑΣΟΚ. Γιατί  η ΝΔ συνεχίζει αυτόν τον εκβιασμό; Πρέπει να απαντήσετε αν σε αυτόν τον εκβιασμό θα συνεχίσετε να υποκύπτετε και να παρασύρετε όλο το πολιτικό σύστημα για τη «σωτηρία» των αριθμών που δεν έρχεται ποτέ. Και δεν το λέμε εμείς, το λέει το ΔΝΤ, το λένε οι ίδιοι οι τραπεζίτες που μας δανείζουν».

Αναφερόμενος στη απειλή εκδίωξης από τη ζώνη του ευρώ ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει μηχανισμός εξόδου από την ευρωζώνη. Σχολιάζοντας τα εκβιαστικά διλλήματα που θέτει η κυβέρνηση ότι εάν δεν ψηφιστούν τα μέτρα δεν θα υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις,  ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπογράμμισε πως «οκτώ φορές έχουν τεθεί τέτοιοι εκβιασμοί, η χώρα όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώσει τα ελάχιστα, μισθούς και συντάξεις και αυτό αποδεικνύεται ότι από  τα 31,5 της δόσης.

Από αυτά  τα 25 δις θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα 6 δις θα δοθούν για πληρωμή επόμενων τοκοχρεολυσίων, για πληρωμές στον ΕΟΠΥΥ και για ομόλογα που δεν έχουν «κουρευτεί». Ούτε  ευρώ δεν πάει στους πολίτες

Ελπίζουν κάποιοι ότι έως τις γερμανικές εκλογές θα αλλάξει το κλίμα στην Ευρώπη. Εκεί «κρεμάτε» τη σωτηρία του τόπου; Εκεί ελπίζετε να αναστρέψετε το κύμα φυγής των νέων επιστημόνων; Και αν δεν αλλάξει το κλίμα, αν γίνει χειρότερο τι θα κάνετε; Είναι λάθος ότι το πολιτικό σύστημα διαχωρίζεται». 

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι είναι λάθος να κατεδαφίζεται το κοινωνικό κράτος και να συρρικνώνεται έως μηδενισμού, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο θα έδινε μια μικρή ανάσα ανάπτυξης. Προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα, γιατί ακολουθείται η ίδια πολιτική της ύφεσης η οποία εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια και κάλεσε το σύνολο των κομμάτων να διαπραγματευθούν για το συμφέρον της χώρας.

«Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας ανοίξει τον ενδοευρωπαϊκό διάλογο και να αυξήσει τις συμμαχίες της στο Νότο, αντί αυτού η χώρα μας απομονώθηκε, γιατί ποτέ αυτή η τρικομματική κυβέρνηση δεν ύψωσε τον τόνο της φωνής της για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της».

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση και την στήριξη των τραπεζών ο Βουλευτής Ευβοίας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει «να φροντίσει να επιστρέψουν τα δις ευρώ που έφυγαν από τον Δεκέμβριο του 2009 , από τις πρώτες δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου. Σε κανένα κράτος του κόσμου το οποίο υποδούλωσε το τραπεζικό σύστημα χάρη στα μέτρα που πήρε, δεν υποχρέωσε τις τράπεζες να δανείζονται συνεχώς όπως κάναμε εμείς αναγκάζοντας τις τράπεζες να δανείζονται με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου  συνολικά 203 δις ευρώ από το 2008, τα οποία πρέπει να γυρίσουν πίσω

Τέλος, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε τα εξής: «φέρετε πολύ μεγάλο βάρος για τον ιδεολογικό χώρο τον οποίο εκπροσωπείτε και για τη ιστορία  αυτής της παράταξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου