ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 30/10/12 μεταξύ της Υπεύθυνης Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Σταυρούλας Ξουλίδου και των εργαζομένων του ΥΠΠΟ παρευρέθηκαν οι κ.κ. Ακρίβος Αποστόλης, Δερρυόπουλος Ιωάννης, Νικολάου Κωνσταντίνος , Μιχαηλίδης Πέτρος, Παπαγεωργόπουλος Ιωάννης, Μαυρικόπουλος Ιωάννης, Δημαρόγκονας Δημοσθένης, Καπηλλάρης Τριαντάφυλλος, Μαξούτης Αθανάσιος και Πανταζίδης Δημήτριος.
Συζητήθηκαν θέματα τα οποία άπτονται της αρμοδιότητας του τομέα και της εργασίας τους και επικεντρώθηκαν στα κάτωθι:

1.    Αποσύνδεση των δύο υπουργείων: ΥΠΠΟ και Παιδείας
2.    Κατοχή από το ΥΠΠΟ του 10% της εθνικής περιουσίας και μελέτη για την αξιοποίηση της
3.    Ανασυγκρότηση της εσωτερικής δομής του ΥΠΠΟ και άνοιγμα στην κοινωνία με την συγκρότηση ανά νομό ΚΕΠ Πολιτισμού
4.    Η Εφεδρεία έβγαλε 150 κεφαλές με αποτέλεσμα να χαθεί το ΕΣΠΑ από τα άπειρα στελέχη του υπουργείου
5.    Ασφάλεια των αρχαιολόγων χώρων κι έργων. Παρουσιάζεται το φαινόμενο της ελλιπούς φύλαξης, με αποτέλεσμα να έχουμε κλοπές αρχαιοτήτων. Ως εκ τούτου προαπαιτείται κατάρτιση των ανθρώπων αυτών, που ανήκουν ως μέλη στις διάφορες ΜΚΟ. Διότι δεν αποτελούν εγγύηση αξιόπιστης φύλαξης των αρχαιοτήτων.
6.    Η λειτουργία εκτός ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων με επιπρόσθετη καταβολή ποσού από τα ταξιδιωτικά γραφεία. Ο νόμος έγινε αλλά δεν πέρασε. Ο Σταϊκούρας το πέρασε αλλά ο Τζαβάρας το κόλλησε.
7.    Δομική αποκατάσταση των αρχαίων θεατρικών χώρων και εμπορική αξιοποίησή τους.
8.    Ψηφιοποιημένα εικονικά μουσεία αρχαιοτήτων διότι οι διάφορες συλλογές παραμένουν ανεκμετάλλευτος πλούτος.
9.    Κινδυνεύει το ταμείο αρχαιολογικών πόρων (ΤΑΠΑ). Επίσης υπολειτουργεί χωρίς καμιά εμπορική στρατηγική. Δεν υπάρχουν π.χ. όλα τα αντίγραφα στις προθήκες.

Εν κατακλείδι παρατηρούμε την σοβαρότητα των προβλημάτων που υπάρχουν και την απαξίωσή τους εκ μέρους των αρμοδίων. Για μια ακόμη φορά υπάρχει ανακολουθία μεταξύ των προεκλογικών δεσμεύσεων και της πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουν να τονίσουν την ύψιστη σημασία του πολιτισμού μας που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομίας μας και ουσιαστικά αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της αφού από εκεί μπορούμε να αντλήσουμε μόνο έσοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου