ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ TΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΝΕ


«Η κυβέρνηση παραδίδει τα πάντα στα συμφέροντα»

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την πώληση των δικτύων ηλεκτροδότησης και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ συζητήθηκε κατά την συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής. Στην ερώτηση η κ. Μακρή έθεσε θέμα προχειρότητας στη διαδικασία όπως και μεγάλων ευθυνών στην κυβέρνηση, η οποία παραδίδει τη δημόσια περιουσία στα εγχώρια και ξένα συμφέροντα.
Επίσης, καυτηρίασε τη συμμετοχή του Υφυπουργού στο συνέδριο της ΙΕΝΕ αλλά και της αδιαφορίας για την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δικαιώνει τη χώρα σε σχέση με την πώληση των μονάδων και την πλεονεκτική θέση της επιχείρησης. Καυτηρίασε την πολιτική της κυβέρνησης να στηρίξει συνέδρια μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που χρηματοδοτούνται από συμφέροντα άμεσα εμπλεκόμενα με τις αποκρατικοποιήσεις.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου απάντησε ότι η αποκρατικοποίηση είναι αναγκαία, όχι γιατί αποτελεί συμβατική υποχρέωση αλλά γιατί μπορεί να ωφελήσει τους καταναλωτές. «Δεν υπάρχουν τα περιθώρια να επιβαρυνθούν τα δημόσια οικονομικά» επισήμανε, ενώ τόνισε ότι όλα θα γίνουν με προσοχή, σύννομα και με σεβασμό στις κοινοτικές οδηγίες. Όπως ανέφερε «θα επιλέξουμε το κατάλληλο μοντέλο ξένης χώρας για την ενέργεια και θα το προσαρμόσουμε στα κατάλληλα δεδομένα». Για την απόφαση του ΕΔ ανέφερε ότι επ’ ουδενί δεν απαγορεύει την πώληση λιγνιτικών μονάδων, ενώ η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου