ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε.


Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Οι ανασφάλιστοι μικρομεσαίοι παραμένουν στον αέρα»

Η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έθεσε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής με επίκαιρη ερώτηση της προς τον υφυπουργό Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλο το θέμα της αδιέξοδης πολιτικής της Συγκυβέρνησης έναντι των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε.

 Συγκεκριμένα εξαιτίας του δυσθεώρητου ύψους των εισφορών που καλούνται να καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και λόγω της συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων οφειλών που αδυνατούν ακόμη και να ρυθμίσουν, πολλοί ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε σέρνονται στα ποινικά δικαστήρια και χάνουν ακόμη και το στοιχειώδες δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Για τα θέματα αυτά ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν κατέθεσε καμία νέα πρόταση. Επέμεινε στην ανάγκη ένταξης των εκατοντάδων χιλιάδων υπερχρεωμένων ασφαλισμένων στο καθεστώς των γνωστών ανέφικτων ρυθμίσεων του Ο.Α.Ε.Ε. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό αυτός είναι ο σωστός δρόμος για να επανακτήσουν οι μικρομεσαίοι την ασφαλιστική τους ικανότητα προκειμένου να μπορέσουν να λαμβάνουν παροχές υγείας από τον ΕΟΠΥΥ.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, η Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την εξής δήλωση:

«Εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές μαζί με τις οικογένειες τους βιώνουν την ανάλγητη ασφαλιστική πολιτική της Συγκυβέρνησης. Μια Μνημονιακή πολιτική που τους οδηγεί στην απώλεια ακόμη και του στοιχειώδους δικαιώματος στην περίθαλψη.

Η κατάσταση αυτή παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης για τους ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους, την ώρα που δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητούν άμεση ασφαλιστική σεισάχθεια για να πάρει επιτέλους μπροστά η ελληνική αγορά που σήμερα φθίνει με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Ζητούμε επίσης να απεμπλακεί το ζήτημα των καταβαλλόμενων εισφορών στον Ο.Α.Ε.Ε. από την υγειονομική κάλυψη των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Πρέπει επιτέλους να μπει κάποια προτεραιότητα στο σύστημα Υγείας. Δεν αξίζουν άραγε οι Έλληνες, οι οποίοι για χρόνια το στήριζαν με τις ασφαλιστικές εισφορές τους να εξυπηρετηθούν, τώρα που αδυνατούν προσωρινά να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Οι Έλληνες πρέπει να πάψουν να βιώνουν την αδιαφορία της Πολιτείας μέσα στην ίδια τους τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου