ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

«Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ. ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ»


«ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΙΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΡΟΒΙΛΟ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ»

«ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ 14 ΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.»

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ MEGA

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ήταν σήμερα καλεσμένος στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega, των δημοσιογράφων Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα.

Σταχυολογούνται οι σημαντικότερες παρεμβάσεις του:

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πίνει και την τελευταία ρανίδα αίματος από τους Έλληνες και δυναμώνει το στρόβιλο της ύφεσης. Σακατεύει οικογένειες με παιδιά, αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο την όποια αγοραστική δύναμη έχει απομείνει των μισθών και των συντάξεων και δίνει το τελικό χτύπημα σε όλη την αλυσίδα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα. Από μια μεγάλη επιχείρηση μέχρι και το τελευταίο μικρό κατάστημα της γειτονιάς».

«Άλλο η επιβεβλημένη πάταξη της φοροδιαφυγής και άλλο ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο πρέπει να λάβει υπ’ όψη του και την ήδη εξουθενωμένη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων. Άλλο εκείνοι που πρέπει να πιάσουμε από τη λίστα Λαγκάρντ και από την κάθε λίστα που κυκλοφορεί και άλλο να στοχεύουμε εκείνους που μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν συνεπείς φορολογούμενοι και τώρα με την ύφεση και την ανεργία, με την καθίζηση της αγοράς δεν μπορούν όχι φόρους να αποδώσουν, αλλά ούτε τα παιδιά τους να θρέψουν».

«Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είναι ανεξέλεγκτος. Είναι κράτος εν κράτει. Δεν μπορεί να του παρέμβει ούτε ο Σαμαράς. Εκτελεί με τον πλέον αμετακίνητο τρόπο όσα ψήφισε η συγκυβέρνηση στο Μνημόνιο ΙΙΙ. Και αν κάποιος του πει να απαλύνει το νέο φορολογικό τσουνάμι, θα απαντήσει με το επιχείρημα των ισοδύναμων μέτρων. Αλλά για ποια ισοδύναμα μπορεί να μιλάει, όταν αυτά εξαντλήθηκαν στην κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου των 802 σελίδων που ψήφισαν οι 153 Βουλευτές με την υπόσχεση που τους έδωσαν ότι δεν θα έρθουν άλλα μέτρα; Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι άλλα μέτρα και ακόμα χειρότερα;»

«Πώς είναι δυνατόν να συμφωνήσω με το ΣΥΡΙΖΑ, όταν έχουμε χαοτικές διαφορές σε πολιτικές οικονομικές, εξωτερικής πολιτικής, μεταναστευτικού και όχι μόνο;

Αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Τους «κακούς» εφοπλιστές στους οποίους συνέχεια αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα του κ. Τσίπρα ζητά να τους επιβληθεί και άλλη φορολόγηση. Εμείς λέμε, αντί να δραστηριοποιούνται με ειδικό φορολογικό καθεστώς στο Λονδίνο ή στο Μόντε Κάρλο ή στη Σιγκαπούρη, να έλθουν με τις ίδιες προϋποθέσεις εδώ στην Ελλάδα. Στην πατρίδα τους. Αλλά με τη ρήτρα ότι θα έχουν και συγκεκριμένες υποχρεώσεις έναντι Ελλήνων εργαζομένων κλπ. Μια πρόταση που τη μάχονται οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και με κάθε επενδυτή ο οποίος θα ήθελε με 5% φόρο να έλθει για 10 χρόνια σε ένα από τα νησιά του Αιγαίου και να εγκαταστήσει την έδρα της επιχείρησής του».

«Η Χρυσή Αυγή θα πρέπει τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά ή του Ευαγγελισμού, που είναι η γιορτή του, να στείλει ένα μεγάλο δώρο στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη νέα επικοινωνιακή ώθηση που της προσφέρει με την πρότασή του να τη θέσει εκτός νόμου. Και παραβλέπω το γεγονός ότι ως Συνταγματολόγος όφειλε να γνωρίζει ότι αυτό κινείται εκτός των συνταγματικών ορίων. Είναι προτιμότερο ο κ. Βενιζέλος να ασχολείται με το χάος που έχει το δικό του κόμμα με την κοινωνία και με τα διαλυτική φαινόμενα μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου