ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ


Ο Πρόεδρος του Κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στη Βουλή των Ελλήνων και στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε χθες, Παρασκευή 11-01-2013, μεταξύ άλλων, τόνισε :

«Στην πρόταση που καταθέσαμε για την αντισυνταγματικότητα αυτού του σχεδίου νόμου που συζητάμε, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, εταίρου της κυβερνήσεως, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για διατάξεις οι οποίες είναι αντισυνταγματικές και μάλιστα είπε ότι δεν θα ψηφίσουν υπέρ της προτάσεως της αντισυνταγματικότητας, γιατί θα γίνουν κάποιες αλλαγές που θα επαναφέρουν την τάξη.

Αλλαγή δεν έχει γίνει καμία. Άρα, αυτή τη στιγμή συζητάμε για ένα σχέδιο νόμου που ουσιαστικά δεν καλύπτει ούτε την αρχή της δεδηλωμένης. Το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν πλέον 149 βουλευτές. Ψηφίζεται, δηλαδή, αυτό το σχέδιο νόμου με πλειοψηφία βουλευτών μικρότερη των 151.

Στη συνέχεια, αν δει κανείς τη χθεσινή συζήτηση, θα δει ότι ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βορίδης, προς τιμήν του και εκείνος είπε ότι υπάρχουν διατάξεις και άρθρα σε αυτό το σχέδιο νόμου τα οποία είναι στα όρια της συνταγματικότητας. Μάλιστα, είπε, ότι επειδή είμαστε σε μία έκτακτη κατάσταση, γι’ αυτό το λόγο θα τα δεχθούμε.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πλέον μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, συζητούμε για σχέδια νόμου τα οποία είναι αντισυνταγματικά. Και το χειρότερο ποιο είναι; Το αποδεχόμαστε κάποιοι ότι είναι αντισυνταγματικός και παρ’ όλα αυτά, ψηφίζουμε αυτόν το νόμο. Εάν αυτό δεν είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία, τότε ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος;
Αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο είναι ένα από τα πολλά βήματα, τα οποία έχουμε περάσει μετά το 2009 με την εφαρμογή των μνημονίων και της νέας τάξης πραγμάτων στην πατρίδα μας. Θέλω να θυμίσω εδώ ότι αυτή η πολιτική, η οποία κάποτε στηριζόταν στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Δημοκρατία και στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τώρα στηρίζεται σε ό,τι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ, σε ό,τι απέμεινε από τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Αριστερά, είναι η πολιτική η οποία έχει οδηγήσει την ελληνική οικογένεια στο αδιέξοδο.

Η πολιτική αυτή είναι η συνιστώσα της ανεργίας και της φτώχειας. Από το 2009 μέχρι σήμερα που μιλάμε 847.504 Έλληνες πολίτες έχασαν τη δουλειά τους με αυτήν την πολιτική. Ας συνειδητοποιήσουμε τον αριθμό, 847.504 Έλληνες και 847.504 οικογένειες οδηγήθηκαν στην ανεργία. Και αυτούς τους ανέργους ερχόμαστε σήμερα να τους φορολογήσουμε. Να φορολογήσουμε, δηλαδή, εκείνους που θανάτωσε η πολιτική των μνημονίων, η πολιτική που επέβαλαν στην Ελλάδα οι τοκογλύφοι, η πολιτική που επέβαλαν οι τραπεζίτες μέσω των εσωτερικών τους εταίρων. Μία πολιτική που βλέπουμε ότι απλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Οι φόροι από το 2009 μέχρι σήμερα αυξήθηκαν 70 φορές. Μπήκαν εννέα έκτακτες εισφορές. Περικόπηκαν 20 φορές οι συντάξεις. Μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 40% οι μισθοί. 

Εξαφανίσθηκαν όλα τα επιδόματα.

Εξαπλασιάστηκε ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ξεπαγιάζει ο κόσμος και τα έσοδα είναι τα ίδια. Και αυτό δεν το λέω εγώ. Κατέθεσε ερώτηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Βαρβιτσιώτης πριν από λίγες ημέρες και απέδειξε ότι με το φόρο που έχει μπει στο πετρέλαιο θέρμανσης, το κράτος δεν εισέπραξε τίποτα. Ούτε ένα ευρώ. Αντιθέτως, κάποιοι συνάνθρωποί μας στη Βόρειο Ελλάδα, σε ορεινές περιοχές, στα ορεινά χωριά δεν θα επιβιώσουν από το κρύο αυτό το χειμώνα. Θα πεθάνουν Έλληνες πολίτες, γιατί αποφάσισε η Κυβέρνηση να εφαρμόσει την εντολή της τρόικας, να φορολογήσει βαριά το πετρέλαιο θέρμανσης, λες και ο άνεργος θα μπορέσει να πληρώσει την τιμή αυτή στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Επτακόσιες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες, επτακόσιες χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα. Όχι γιατί δεν θέλουν, όχι γιατί αντιστέκονται, αλλά γιατί δεν έχουν. Οι φτωχοί στην πατρίδα μας είναι τρία εκατομμύρια με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής που καλούμαστε σήμερα να εγκρίνουμε.
Τα συσσίτια αυξήθηκαν κατά 80%. Τα συσσίτια που γνωρίζουμε, γιατί θα σας πω ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας σε όλη την Ελλάδα που εφαρμόζοντας την αρχή της αλληλεγγύης, βοηθούν τον συνάνθρωπό τους.

Το 57% των νέων ανθρώπων είναι άνεργοι. Μπήκε λουκέτο σε 500.000 επιχειρήσεις για το 2009. Το 13% των παιδιών μας σταματούν το σχολείο το 2012. Φθάσατε σε σημείο να κόψετε τη σύνταξη των 100 ευρώ από την πολύτεκνη μάνα. Αυξήσατε τους φόρους κατά 37% και μειώσατε τους μισθούς και τις συντάξεις κατά 40%.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όσοι έχουν σπίτι, θα παραδώσουν τα κλειδιά τους στο κράτος και το κράτος θα παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού, του κεραμιδιού του Έλληνα, στους τραπεζίτες δανειστές. Αυτό είναι κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας. Το αγγλικό δίκαιο όταν το αναφέραμε από το Βήμα της Βουλής, εκεί ήταν ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος το διέψευσε και από τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες, με αγγλικό δίκαιο ουσιαστικά θα αντιμετωπίζονται οι οφειλές της χώρας.

Όταν μιλήσαμε για την εκχώρηση της ασυλίας και της εθνικής κυριαρχίας, για το 154 του πρώτου μνημονίου, κάποιοι το αμφισβητούσαν και γελούσαν. Τώρα πια έρχεται το ΦΕΚ 240, το οποίο φέρνετε αύριο το πρωί, Σάββατο το πρωί, στη Βουλή και να περάσει τη Δευτέρα με έκτακτες διαδικασίες στρατοδικείου που παραχωρεί και τη δημόσια περιουσία, παραχωρεί ουσιαστικά και τον χρυσό που βρίσκεται, όσο βρίσκεται ακόμα, στα υπόγεια της Τράπεζα της Ελλάδος.
Η Βουλή έχει καταργηθεί. Έρχονται πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αντί για σχέδια νόμου, τα εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο και η Βουλή απλώς καλείται να τα επικυρώσει και μάλιστα την τελευταία στιγμή, για να μην υπάρχει συζήτηση, για να μην κουβεντιάσουμε ποτέ την αλήθεια.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως τα είπαμε στη Βουλή και προειδοποιήσαμε, σας καλώ να σημειώσετε αυτά που θα γίνουν, με την πολιτική την οποία ακολουθείτε τις επόμενες ημέρες, τους επόμενους μήνες. Η πολιτική αυτή θα οδηγήσει την ανεργία στο 40%.
Θα αναγκαστείτε γρήγορα να περικόψετε ξανά μισθούς και συντάξεις. Όπως είπατε ψέματα στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές, λέτε ψέματα και τώρα. Θα περικοπούν κι άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις. Έχετε υπογράψει οι συγκυβερνώντες ότι θα λαμβάνετε άμεσα μέτρα, όταν πέφτει έξω ο προϋπολογισμός. Κρύβετε μέτρα, τα οποία αυτόματα θα περνούν, χωρίς να περνούν από τη Βουλή. Κρύβετε ότι θα μειώσετε ακόμα περισσότερο τον κατώτατο μισθό κι αυτό θα γίνει τον Απρίλιο που το κράτος θα αποφασίσει για τον κατώτατο μισθό.
Αποκρύπτετε, κύριοι συγκυβερνώντες, ότι έχετε συμφωνήσει να καταργήσετε το δέκατο τρίτο μισθό και στον ιδιωτικό τομέα.

Εμείς σας το λέμε από εδώ, από το Βήμα της Βουλής, με την πολιτική σας κοροϊδεύετε τον κόσμο, κοροϊδεύετε τους πολίτες. Μιλάτε για ανάπτυξη, όταν τα χθεσινά στοιχεία του δικού σας ΙΟΒΕ, όπου ο κ. Στουρνάρας εμφύτευσε, μιλούν για νέα αύξηση ανεργίας και νέα ύφεση, πάνε για ρεκόρ ανεργίας, 1.750.000 άνθρωποι. Και μιλάμε ακόμα για αριθμούς;

Ξέρετε τι θα γίνει στο τέλος; Ξέρετε τι θα πάθετε; Με τους χαμηλούς μισθούς των 310 ευρώ καθαρά, θα οδηγήσετε τη χώρα σε χαμηλή παραγωγικότητα και σε συνεχή ύφεση. Θα οδηγήσετε την Ελλάδα και την ελληνική οικογένεια -ακόμα και αυτούς που ακόμα κρατούν- πλέον στην απόγνωση. Υπάρχει λύση και τη λύση σάς τη λέμε. Η λύση είναι τώρα σεισάχθεια.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σας καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αυτήν τη στιγμή είναι καταχρεωμένες. Χρωστάνε Φ.Π.Α., χρωστάνε τα χαράτσια, χρωστάνε στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να μπουν στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, να μην έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Πού θα οδηγηθούμε; Στο να μην εισπράξουμε ούτε ένα ευρώ. Και τι σας λέμε;

Κάντε έναν εθνικό λογαριασμό, να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δόσεις στις οποίες μπορούν να ανταποκριθούν. Βγάλτε τους τώρα από τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

 Αφήστε να δουλέψει η μικρομεσαία επιχείρηση με φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και βάλτε σκληρούς νόμους σε αυτούς που δεν θα δίνουν το Φ.Π.Α..
 Μόνο έτσι θα εισπράξετε κι έτσι θα ανοίξουν τα μαγαζιά. Χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο, θα αρχίσει να εισπράττει το κράτος. Δεχθείτε τη ρύθμιση των οφειλομένων από το Δημόσιο στις επιχειρήσεις, δίνοντας δίγραμμες επιταγές που θα μπορούν να επιστρέφουν μόνο για τις υποχρεώσεις που έχει ο οφειλέτης προς το κράτος.»
Τέλος απευθυνόμενος στους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία προέβει σε εθνικό κάλεσμα με σκοπό τη σωτηρία της πατρίδας και των πολιτών της.

«Σας καλούμε εδώ στη Βουλή των Ελλήνων για ακόμα μια φορά. Σταματήστε να λαμβάνετε εντολές. Ελάτε να ενωθούμε οι Έλληνες, όλοι μαζί και να πούμε ένα όχι απέναντι στην εξαθλίωση της ελληνικής οικογένειας, να δουλέψουμε σκληρά, να αλλάξουμε την πατρίδα μας, να φέρουμε ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα έχει συνταγματική ισχύ για τα επόμενα δέκα χρόνια με φόρο 10%, 8%, να μπορεί δηλαδή η Ελλάδα να είναι ανταγωνιστική πραγματικά απέναντι στις γύρω χώρες.

Ελάτε να σηκώσουμε όλοι μαζί την ελληνική σημαία και να απαγορεύσουμε στους επιτρόπους να σας εξευτελίζουν κάθε μέρα μέσα στα Υπουργεία. Ελάτε να κάνουμε πάλι δυνατή τη Βουλή των Ελλήνων και οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού να μπορούν να εκφράζουν αυτό που πιστεύει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας. Ελάτε μαζί, γιατί μπορούμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα παιδιά μας. Είναι η τελευταία έκκληση. Και αυτή την έκκληση θα πρέπει να τη δεχθείτε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου