ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΑΪΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.»
  
Σύμφωνα με το Ν.4144/2013, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν την παράταση συνταξιοδότησης για ένα εξάμηνο στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και εφόσον εκκρεμεί στις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.ΠΑ. για υγειονομική κρίση.

Το υπουργείο με την υπ’ αριθμό Φ.80000/οικ.13423/809 από 26-04-2013 εγκύκλιο, που απευθυνόταν προς όλους τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας ορίζει ρητά στην τελευταία παράγραφο:

«Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες αρμοδιότητάς σας, προκειμένου η κοινοποιούμενη διάταξη να εφαρμοστεί όσο το δυνατό ταχύτερα και αξιόπιστα και αφετέρου να μην υποβληθούν σε άσκοπη ταλαιπωρία οι ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες συνταξιούχων που εμπίπτουν στη διάταξη αυτή.»

Παρόλα αυτά ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.) με την υπ’ αριθμό ΓΕΝΔΙΠΑΡ/216/796711 από 15-05-2013 (Εγκύκλιος: 24) καλεί τους δικαιούχους να προσέλθουν στο Τμήμα Συντάξεων των αρμόδιων Περιφερειακών Διευθύνσεων του Ο.Α.Ε.Ε. για να υποβάλουν αίτηση και δικαιολογητικά προκειμένου να δικαιωθούν της παρούσας διάταξης.

Σε αντίθεση, το Ι.Κ.Α. με απόλυτη συμμόρφωση στις οδηγίες του υπουργείου, έδωσε απευθείας εντολή και κατέβαλε στους δικαιούχους, στο τέλος Μαΐου, τις παρατάσεις αναπηρικών συντάξεων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1.    Γιατί ο Ο.Α.Ε.Ε. δεν συμμορφώθηκε με τις οδηγίες του υπουργείου και υποβάλει σε άσκοπη ταλαιπωρία αυτές τις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες συνταξιούχων;
2.    Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να αποκαταστήσετε αυτή την διάκριση που γίνεται από τον Ο.Α.Ε.Ε. και δημιουργεί συνταξιούχους δύο ταχυτήτων;

Ο Ερωτών Βουλευτής


Παύλος Χαϊκάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου