ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΜΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ι ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ - ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ»

«Εκφράζω την συμπαράστασή μου στους κατοίκους της Πιερίας, οι οποίοι συνελήφθησαν και διώκονται ποινικά, επειδή διαδήλωναν ειρηνικά κατά του δυσβάσταχτου κόστους των διοδίων μεταξύ του Ν. Πιερίας και του Ν. Θεσσαλονίκης.
Η αγανάκτηση είναι διάχυτη στον κόσμο που εξαθλιωμένος οικονομικά καλείται να πληρώνει υπέρογκα διόδια για να έχει άμεση επικοινωνία με την Θεσσαλονίκη, ειδικά όσοι πηγαινοέρχονται καθημερινά για την εργασία τους, αλλά και οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής που πρέπει να λειτουργούν αποκομμένες από την Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα είναι ορατό και η οργή ξεχειλίζει. Την ίδια ώρα οι κυβερνώντες αντί να ενσκήψουν στα μεγάλα αυτά προβλήματα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει στην Πιερία, κόπτονται πώς θα διαφυλάξουν τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρίας που έχει την εκμετάλλευση των διοδίων. Η ίδια διαπίστωσα κατά την χθεσινή μετάβασή μου στην Κατερίνη μεγάλη αστυνομική δύναμη κατά μήκος της ΠΑΘΕ, στο ύψος των διοδίων Αιγινίου, για να φυλάσσουν τα διόδια από τους διαδηλωτές κατοίκους της περιοχής.

Καταγγέλλω τη συγκυβέρνηση, διότι έχει μετατρέψει την Αστυνομία σε «security» ιδιωτικών συμφερόντων, καθ’ όν χρόνο αδιαφορεί παντελώς για την οικονομική εξαθλίωση των κατοίκων της Πιερίας. Η στάση αυτή των κυβερνώντων μόνο οργή προκαλεί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου