ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ, Ο ΤΟΜΣΕΝ, ΜΑΡΙΝΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

«Απόψε απευθύνομαι στους συναδέλφους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προφανώς τις παραμονές (και το λέω αυτό στρεφόμενος προς την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας), που όλοι οι αγώνες που κάνατε κύριοι συνάδελφοι στη δεκαετία του ’90 για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, θα γραφτούν στα παλιά παπούτσια του συγκυβερνητικού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος γκρέμισε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το όνομα της Μακεδονίας και τώρα θα το φέρει ως Νέα Μακεδονία; Ως Βόρεια Μακεδονία;

 Εδώ είμαστε. Σε λίγο καιρό, δυστυχώς θα το νοιώσουμε και αυτό».

ΑΠΟΒΟΛΗ ΕΜΒΡΥΩΝ

 «Μιλάμε για ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο έχει μπει με τη φορολογία του σουλτάνου. Πόσα μας λείπουν; Να βγουν οι εισπράκτορες να τα μαζέψουν. Είναι γνωστή η τακτική.

Όλα αυτά είναι η λογική του σουλτάνου που μας έχει οδηγήσει σε ένα ταμειακό χάος με μαύρες τρύπες τις οποίες προσπαθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις να κλείσουν ολοένα με καινούρια μνημονιακά μέτρα, ματώνοντας και ξαναματώνοντας τους Έλληνες.

Έλεγα νωρίτερα για τους πολύτεκνους της Λάρισας. Ο Πρόεδρός τους είναι που ανέφερε σε τέσσερις Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι λόγω του φορολογικού κυνηγητού που έχουν εδώ και καιρό και κυρίως λόγω της κρίσης ρίχνουν οι γυναίκες τους τα έμβρυά τους. Δεν είναι δικό μου εφεύρημα. Δικά τους λόγια είναι. Έχει η συγκυβέρνηση Βουλευτές στον κάμπο, να πάνε να το ρωτήσουν».

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Τα σχολεία δεν είναι δημόσιο; Γιατί να έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και να μην έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο τα σχολεία;

Γιατί θα πρέπει δηλαδή να φτάνουμε στο σημείο να προβληματίζονται οι Δήμαρχοι για το κατά πόσο θα μπορούν να δώσουν ή όχι πετρέλαιο;

Το ξέρετε, επίσης, ότι τα παιδιά τα οποία έχουν πάρει μετάλλια στην κολυμβητική ομάδα της Ορεστιάδας, επειδή δεν έχει θέρμανση το εκεί κολυμβητήριο, πάνε και προπονούνται που; Δίπλα, στην Ανδριανούπολη!!!

Οι Τούρκοι άνοιξαν τα σύνορα, άνοιξαν τα κολυμβητήριά τους και τα παιδιά μας πάνε εκεί και προπονούνται. Και καμαρώνουμε;»

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΣΟΔΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

«Δεν μας είπατε πόσα χάνει η κυβέρνηση ή πόσα έχασε από τη φετινή μόνο κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Δεν μας είπατε που οδηγείτε τις επιχειρήσεις.

Άρθρο 99. Ατελείωτος ο κατάλογος επιχειρήσεων που η μία πίσω από την άλλη τρέχουν να μπουν μέσα στο άρθρο 99.

Γιατί υπάρχουν και οι άλλες οι οποίες λόγω της υψηλής φορολογίας την οποία επιμένετε να την κρατάτε σε αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, τρέχουν για να βρουν καταφύγιο στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, ακόμα και στην Τουρκία.

Πρόσφατα εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο ήμουν στο Βουκουρέστι. 5.500 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν πάει εκεί με φορολογία 16%.

Παχτώνετε κ. Υπουργέ με ανακεφαλαιοποιήσεις τις τράπεζες. Θα πάρουν τώρα πάνω από 30 δισεκατομμύρια. Αλλά ρευστό στην αγορά δεν διοχετεύεται.

Και μια που δεν διοχετεύεται ρευστό στην αγορά, έρχεται η Άγκυρα με τη δική της τράπεζα και μπαίνει σαν μελάνι στο στυπόχαρτο σε Θράκη και Δωδεκάνησα. Σκορπάει δάνεια και τα σκορπάει τα δάνεια με υποθήκες ΓΗΣ! Με υποθήκες ακινήτων! Των Ελλήνων».

ΜΑΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

«Υπενθυμίζω και το θέμα της σταδιακής εκχώρησης πλέγματος από ελληνικές μαρίνες στο Μετοχικό Ταμείο του τουρκικού στρατού!

Διότι μέσα στο μετοχικό κεφάλαιο του Τούρκου ο οποίος παίρνει το 51 και πάνω τοις εκατό της διαχείρισης των μαρινών σε Φλοίσβο και από χθες σε Ζέα και από προχθές σε Λευκάδα και από προχθές στην Κέρκυρα, μέσα στο φάκελο, είναι και το Μετοχικό Ταμείο του στρατού της Τουρκίας.

Φαντάζομαι ότι τους μόνους που δεν μπορεί να απασχολεί - γιατί έχουμε κάνει σχετική συζήτηση με τον συνάδελφο Βουλευτή κ. Τσούκαλη -  είναι τους συναδέλφους της ΔΗΜΑΡ, υπενθυμίζοντας ότι είχε εκφράσει σε web τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν έχει καμία αντίρρηση να εκχωρηθεί η διαχείριση των μαρινών στους Τούρκους».

Σε λίγο κ. συνάδελφε θα πρέπει να αναμένουμε και την ορκωμοσία του Τούρκου στο Υπουργείο Θαλασσίου Τουρισμού».

«ΡΕΤΣΙΝΙΑ», ΤΟΜΣΕΝ, ΛΗΞΗΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

«Γίνεται μία ολόκληρη συζήτηση γύρω από το θέμα του κατά πόσον - και αυτό το ξέρετε καλά κ. Υπουργέ αλλά πρέπει να ενημερώνω και τους συναδέλφους μου εδώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο - στους κόλπους της κυβέρνησης, σε πολύ υψηλό επίπεδο, το πώς θα βγει από τη ρετσινιά –έτσι επί λέξει μου ελέχθη- ότι δεν κυβερνά η τρόικα αλλά κυβερνά η κυβέρνηση Σαμαρά.

Βεβαίως αυτό είναι το μεγαλύτερο ανέκδοτο, γιατί ξέρουμε πολύ καλά - έχουμε και το περσινό παράδειγμα με το θέμα του Τόμσεν και των 60 δόσεων- πως τελικά κάνετε ότι διατάξει ο πλέον μισητός αλλοδαπός, ο οποίος θα ξαναέρθει για να μολύνει την Ελλάδα μας σε λίγες μέρες, ο Πωλ Τόμσεν.

Ο νομικός μου σύμβουλος, δικηγόρος, Πολιτευτής της Α’ Αθηνών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βαγγέλης Παπαγεωργίου, έχει έτοιμη τη μηνυτήρια αναφορά για τον Πωλ Τόμσεν τον οποίο τον κατηγορώ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Κατά της Ελλάδας».

Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ

«Αν μου επιτρέπει ο Πρόεδρος, μπορώ να κάνω διάλογο με τον Υφυπουργό;

Το επιτρέπει ο Κανονισμός της Βουλής, αν το επιτρέπει και ο Υφυπουργός;

-Πρόεδρος: Φαντάζομαι ότι μετά από τόσους μήνες έχετε καταλάβει ότι δεν επιτρέπεται.

-Κουίκ: Αυτή λοιπόν είναι η δημοκρατία του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Να γίνονται μονόλογοι και να μην μπορούμε να κάνουμε διάλογο εδώ μέσα.

Επαναλαμβάνω να γίνονται μονόλογοι και να μην γίνονται διάλογοι. Και να γίνεται διάλογος μόνο μεταξύ ενός Βουλευτή και του Προέδρου και να μην μπορώ να μιλήσω με το πρόσωπο που θα ήθελα να μιλήσω για να τον ρωτήσω ό, τι θέλω να τον ρωτήσω.

-Πρόεδρος: Δώστε ραντεβού εις το καφενείο.

-Κουίκ: Όχι κύριε, δεν θα δώσω. Ξέρετε κάτι; Είμαστε οι τελευταίοι οι οποίοι πηγαίνουμε στα καφενεία. Της Βουλής εννοώ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΛΛΗΝΑ να κάθεται στα καφενεία δεν θα βρείτε. Πολλούς δικούς σας όμως, οι οποίοι δεν ξέρουν τι να κάνουν, θα τους βρείτε σίγουρα κ. Πρόεδρε.

Και θα παρακαλέσω πάρα πολύ, σεβασμός στο πρόσωπό μου. Εκπροσωπώ ένα Κίνημα και τον Πρόεδρό του και οφείλετε να με σεβαστείτε.

Και ερωτώ λοιπόν εσάς, τον Πρόεδρο, που είστε και βουλευτής αυτής εδώ της μνημονιακής παράταξης:

Δεν σας κατευθύνουν οι τροϊκανοί; Γιατί λοιπόν αύριο κιόλας δεν κάνετε αυτό το οποίο είχε προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και είχε ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων, 60 δόσεις για τους ληξιπρόθεσμους του Δημοσίου; Αύριο!

Τι ήταν αυτό, εσάς κ. Πρόεδρε, που σας έκανε να μασήσετε και να –συγγνώμη για τη φράση - να πάρετε πίσω εννοούσα, την υπογραφή σας και την ψήφο σας;

Για να δούμε λοιπόν ποιος είναι εδώ το αφεντικό και ποιος δεν είναι στην Ελλάδα!

Ελάτε λοιπόν, βγάλτε τη ρετσινιά! Κάντε το πράξη!

Εκτός και αν θέλετε να πηδάνε οι Έλληνες από τα μπαλκόνια και από 3.000 να γίνουν 5.000.

Εκτός και αν θέλετε να γεμίσουν και άλλο τα κελιά, που πια έχουν γεμίσει και δεν χωρούν άλλους.

Εκτός και αν θέλετε να φεύγουν από την Ελλάδα οι ελληνικές επιχειρήσεις».

ΕΘΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την προεκλογική περίοδο έχουν καταθέσει και υπάρχει μονίμως αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας, η πρόταση του Εθνικού Ταμείου Οφειλετών του Δημοσίου, μαζί με την Εθνική μας Αντιπρόταση που θα πάει, όπως είναι εις το ακέραιον, ως Εθνική Πρόταση στο συνέδριό μας.

Έχουμε καταθέσει την πρόταση για τη δημιουργία Εθνικού Λογαριασμού Οφειλετών του Δημοσίου. Μπήκατε στον κόπο μία φορά Υπουργέ να το διαβάσετε;

Αλλά εάν το διαβάσετε και πείτε ναι - και είμαι βέβαιος ότι θα πείτε ναι και ότι σας αρέσει - θα έρθει ο Τόμσεν να σας πει ότι «εμάς δεν μας αρέσει».

Το καταθέτω λοιπόν στα πρακτικά.

Αλλά βλέπετε ότι ξαφνικά αναρωτιέμαι αν πρέπει να γίνουμε Δανοί υπήκοοι για να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας εδώ μέσα».

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

 «Αυτό το νομοσχέδιο βρίθει διατάξεων που ευνοούν τη φοροδιαφυγή.

Επαναλαμβάνω: βρίθει διατάξεων που ευνοούν τη φοροδιαφυγή.

Και επίσης εξοντώνει σοβαρές κατηγορίες κοινωνικές και επαγγελματικές.

Μία από αυτές, τους Έλληνες ναυτικούς. Την ώρα που πασχίζουμε να κρατήσουμε ελληνικά πληρώματα τους αλλάζετε τα φώτα στη φορολογία.

Τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Το’ λεγε και ο κ. Λαφαζάνης προηγουμένως. Πώς μπορείτε και τις κοιτάτε κ. Μαυραγάνη με 365 ευρώ που τους δίνετε κάθε μήνα; Και ετοιμάζεστε προφανώς, από ό, τι αντιλαμβάνομαι, να τις απολύσετε για να μπει ιδιωτική εταιρεία μέσα στο Υπουργείο σας;

Άλλη κατηγορία: των διαζευγμένων. Γιατί αυτό το πλαφόν των 1.500;

Άλλη κατηγορία, για τους νέους: Μέχρι τώρα τους δίνατε ένα συγκεκριμένο αφορολόγητο για συγκεκριμένα χρόνια. Και τώρα έτσι όπως τους συμπιέζετε προς τα κάτω τους αναγκάζετε να φύγουν. Να πάρουν το δρόμο για το εξωτερικό.

Και τελειώνω με τις ιατρικές δαπάνες. Και εδώ με τον τρόπο με τον οποίο έχετε διατυπώσει τη φορολογική σας λογική σπρώχνετε όλους για μια ακόμα φορά στη φοροδιαφυγή.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι αυτονόητο ότι αυτό το φορολογικό το οποίο σημαδεύει ακόμα πιο βαθιά την ύφεση στην πατρίδα μας, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να το ψηφίσουμε.

Πρόεδρος: Κύριε Κουίκ σεβαστείτε τους 90 συναδέλφους σας που θέλουν να μιλήσουν.

Κουίκ: Το σέβομαι κ. Πρόεδρε, το σέβομαι. Αλλά τελικά αναρωτιέμαι:

Βγαίνουμε εμείς σαν αντιπολίτευση και μιλάμε, αλλά μήπως πρέπει να τους αγοράσουμε καινούρια παπούτσια, γιατί στα παλιά τους μας γράφουν;

Ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου